EĞİTİM

İşcan: "Dönem Sonu Etkinlik Haftası Dolu Dolu Geçiyor "

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Işcan'ın başkanlığında, Yunak'ta görev yapan okul müdürleriyle MEB tarafından planlanan dönem sonu etkinlikleri kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İşcan:

Online yapılantoplantıda; 15-19 Ocak tarihleri arasında uygulanacak olan Dönem Sonu Faaliyet Haftasında yapılacak iş ve işlemler ile uygulama klavuzu ve planı ele alındı.

Toplantıda; haftanın nasıl doldurulacağı, hangi etkinliklerin yapılacağı ve elde edilecek kazanımların neler olacağı masaya yatırılırken, ilk defa uygulanan faaliyet haftasının dolu dolu geçeceği belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, yaptığı açıklamada; "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının birinci dönemi bu hafta sona erecek. Bakanlığımız yeni bir uygulama ortaya koyarak son haftanın Dönem Sonu Faaliyet Haftası olması yönünde bir karar aldı. Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için öğretmen ve öğrencilerimiz ortaklaşa pek çok faaliyet yapacak.

Yapacağımız bu faaliyetlerden bazıları şunlar:  15 Ocak Pazartesi günü: Bilgi yarışması ve kelime oyunu, en sevdiğini paylaş, kermes, yetenek paylaşım saati, görsel sanat, bilim ve spor saati.

16 Ocak Salı: Hitabet oyunları, sosyal sorumluluk ve kitap okuma saati, tecrübe paylaşımı söyleşileri,  komedi saati.

17 Ocak Çarşamba: Yetenek paylaşım saati, oyun saati, dönem sonu gösterileri.

18 Ocak Perşembe günü gezi etkinlikleri olacak ve 19 Ocak Cuma günü karneler verilerek yarı yıl tatiline girilecek.

Çeşitli organizasyonlarla öğrencilerin performanslarını sergileyeceği bu haftanın hayırlı olmasını diliyor, öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum."

AdminAdmin