GÜNCEL

Hikaye Yazma Türkiye 1.Si Yunak'tan

Timav tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Hikaye Yazma Yarışmasında birinci olan eser Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi 10.Sınıf öğrencilerinden Çiğdem Yıldırım, oldu.

Hikaye  Yazma  Türkiye 1.Si  Yunak'tan

Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi 10.Sınıf öğrencilerinden Çiğdem Yıldırım, “Oduncular” isimli hikayesiyle Timav'ın düzenlediği 11. Hikaye Yazma Yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Çiğdem Yıldırım, kendisinin ifadesiyle” İdeallerine giden yolun kitap okumak ve düşüncelerini yazmaktan geçtiğinin bilinci ile kaleme aldığı Oduncular isimli hikayesi ile Türkiye birinciliğini alarak hem okulun, hem ilçenin, hem de Konya'nın gururu oldu.

Ödülünü Konya'da düzenlenen bir törenle alan Çiğdem Yıldırım, Edebiyat Öğretmeni Melike Şarlak ve Okul Müdürü İsmail Hakkı Özkan ile birlikte İlçe Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan'ı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ve ziyaret etti.

Geçen yıl mansiyon ödülü alan Yıldırım, bu yıl Türkiye birinciliği almasında Okul Müdürü ve Edebiyat Öğretmeninin teşvikiyle yarışmaya katıldığını ve kendisini ödüle layık gören Timav’a teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Timav tarafından kitap halinde bastırılan "Oduncular" adlı hikaye kitabını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ve Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan'a hediye eden Yazar Çiğdem Yıldırım, her şeyi bol kitap okumaya borçlu olduğunu ifade ederek yazmaya devam edeceğini belirtti.

Kaymakam Pelvan tarafından tablet ile ödüllendirilen öğrenciye Milli Eğitim Müdürü İşcan da çeşitli hediyeler verdi.

Kaymakam Pelvan, genç yazarı tebrik ederek kitabını zevkle okumak için sabırsızlandığını belirterek, öğrenciye destek olan eğitim camiasına ve aileye de teşekkür etti.

AdminAdmin