SİYASET

Hasan Ekici Fahiş Kira Fiyatlarını TBMM Gündemine Taşıdı

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, hem öğrencilerin hem de vatandaşların yaşadığı barınma sorununu TBMM gündemine taşıdı. Türkiye’de büyük bir barınma krizi olduğunu kaydeden Ekici, iktidarın yanlış ekonomi politikalarını eleştirdi. Ekici, “Piyasayı bozan ve bugünkü devasa sorunla karşı karşıya kalmamıza yol açan şey, iktidarın yürüttüğü yanlış ekonomi politikalarıdır. Yanlış ekonomi politikaları sebep, barınma krizi sonuç” dedi.

Hasan Ekici Fahiş Kira Fiyatlarını TBMM Gündemine Taşıdı

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Türkiye’deki derin barınma krizini TBMM gündemine taşıdı. TBMM genel kurulunda açıklamalarda bulunan Ekici, hem öğrencilerin hem de vatandaşların yaşadığı fahiş kira fiyatlarına ilişkin konuştu.

 

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR BARINMA KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA”

“Türkiye, son dönemlerde büyük bir barınma kriziyle karşı karşıya” diyen Ekici, şunları söyledi:

“Bunu ikiye ayırabiliriz: Bunlardan ilki, öğrencilerin barınma sorunu. İşte görüyorsunuz, öğrenciler üniversite eğitimi için gittikleri illerde kalacak yer bulamıyorlar. Daha kötüsü, bulduklarında da, ne yazık ki patır patır asansörler düşüyor. İkincisi, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sorunlar. Bakın, gün geçmiyor ki, gazetelerde ev sahipleri ile kiracılar arasında bir kavga haberi görmeyelim. Kiracılar mı haklı, yoksa ev sahipleri mi? Nasreddin Hoca’nın fıkrasını bilirsiniz, hani dinlediği iki kişiye de haklısın dedikten sonra, “bu nasıl Hoca?” diyene, “sen de haklısın,” demiş. Barınma sorunu da böyle.”

 

“EV SAHİPLERİ DE KİRACILAR DA HUZURSUZ”

İktidarın yanlış ekonomi polkalarının barınma krizine neden olduğuna dikkati çeken Hasan Ekici, “Kiracı haklı. Nasıl haklı olmasın? Senelerdir 10 liraya oturduğu ev, bir anda 30 lira olmuş. Ama gelirler o ölçüde artıyor mu? Hayır. Kiracılar haklı da ev sahipleri haksız mı? Onlar da haklı. Evlerin fiyatları uçmuş gitmiş, enflasyon belli, bu durumda ev sahipleri de rayiç bedelden evlerini kiraya vermek istiyorlar. İktidarsa uzlaşmaz çelişkiyi çözmek için ev sahiplerine kira artış oranı olarak yüzde 25 sınırı koydu. Bu durumda ne oldu? Ev sahipleri huzursuz, kiracı huzursuz. Yıllarca uyum içinde bir sözleşmenin peşinden giden ev sahipleri ile kiracılar düşman oldular. Çünkü temel sebep, TÜİK’e göre bile enflasyonun yüzde 60’ların üstünde olması. Resmisi bu tabii. Hissettiğimiz enflasyon çok daha yüksek. Ne demek bu? Ayda ortalama yüzde 5 enflasyon var, demek. Yüzde 25 sınır koyduğunuzda, enflasyon, 5 ay içinde o artışı alıp götürüyor. Dolayısıyla, piyasayı bozan ve bugünkü devasa sorunla karşı karşıya kalmamıza yol açan şey, iktidarın yürüttüğü yanlış ekonomi politikalarıdır. Yanlış ekonomi politikaları sebep, barınma krizi sonuç. Bir daha vurgulayayım: Yanlış ekonomi politikaları sebep, barınma krizi sonuç” dedi.

 

“EV FİYATLARI 18 KAT ARTTI”

2013 yılından bugüne ev fiyatlarının 18 kat arttığını belirten Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, şunları söyledi:

“2013 yılında değeri 100 bin lira olan bir meskenin bugünkü değeri ne kadar biliyor musunuz? Tam 1 milyon 800 bin lira. Yani, 18 kat artmış. Enflasyondan arındırılmış şekilde iki katı. Tabii ki fiyatlar artınca kiralar da yükseliyor. Yaşadığımız sorunların temelinde yatan sebep budur.”

 

AdminAdmin