EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-04-2026 14:17   Güncelleme : 17-04-2026 11:32

Gençliğin Geleceğine Yön Veren İhtisas Akademisi Konya Programı Başladı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Konya İl Temsilciliği tarafından gençlerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen “İhtisas Akademisi Konya” programı, KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Gençliğin Geleceğine Yön Veren İhtisas Akademisi Konya Programı Başladı

Üniversite öğrencilerinin akademik birikimlerini artırmayı, düşünce dünyalarını geliştirmeyi ve kişisel yetkinliklerini güçlendirmeyi hedefleyen programın ilk dersine Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Konya Milletvekili Mehmet Baykan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, TÜGVA Konya İl Temsilcisi Murat Bayrak, KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahdettin Demir, Konya’daki üniversite öğrencileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Bugün Edinilen Her Tecrübe, Yarının Türkiye’sinin İnşasında Önemli Bir Adımdır”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın ilk dersini veren Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, gençlere zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Astarcı, uluslararası eğitim fırsatlarının öğrencilerin gelişiminde önemli rol oynadığını belirterek, “Yurt dışına gitme fırsatı yakaladığınızda mutlaka gidin, görün, tecrübe kazanın. Korkmayın, cesur olun. Erasmus+ gibi fırsatlar, kendinizi keşfedebilmeniz için bir araçtır. Farklı ülkeleri görmek, yeni insanlarla tanışmak ve farklı eğitim sistemlerini deneyimlemek sizlere çok yönlü bir bakış açısı kazandıracaktır. Unutmayın ki bugün edindiğiniz her tecrübe, yarının güçlü Türkiye’sinin inşasında önemli bir adımdır” dedi.

“Bilgi Her Noktada Kıymetlidir”

Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise konuşmasında bilginin her koşulda değerli olduğunu ifade ederek, gençlere üniversite yıllarını en iyi şekilde değerlendirmeleri çağrısında bulundu. Baykan, “Bugünler sizi hayata hazırlayan günlerdir. Kendinize yapacağınız her yatırımın karşılığını mutlaka alacaksınız. Sadece derslerinizle sınırlı kalmayın; araştırın, okuyun ve kendinizi çok yönlü geliştirmeye gayret edin.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mehmet Baykan ayrıca, KTO Karatay Üniversitesi’nin Konya’ya eğitim alanında önemli katkılar sunduğunu, öğrencilere sağladığı burs ve destek imkânlarının kıymetli olduğunu vurguladı.

İmdat YAYLAİmdat YAYLA