SİYASET

Ekici, Şeker Pancarı Üreticisinin Taleplerini TBMM Gündemine Taşıdı

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, şeker pancarı üreticisinin sorun ve taleplerini TBMM gündemine taşıdı. Ekici, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bin 855 lira olarak açıklanan şeker pancarı alım fiyatının çiftçinin beklentilerinin altında kaldığını kaydetti.

Ekici, Şeker Pancarı Üreticisinin Taleplerini TBMM Gündemine Taşıdı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılı şeker pancarı alım fiyatını ton başına bin 855 lira olarak açıklamıştı. Fiyatın açıklanmasının ardından Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de şeker pancarlarını teslim etmek üzere Ilgın Şeker Fabrikası önünde bekleyen çiftçileri ziyaret etmiş ve açıklanan fiyatı nasıl bulduklarını sormuştu. Çiftçiler ise, açıklanan rakamın hayal kırıklığı yarattığını ifade etmiş ve şeker pancarı alım fiyatının en az 2 bin 500 lira seviyesine çıkartılması gerektiğini söylemişti.

BU KEZ DE TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Hasan Ekici, bu kez de şeker pancarı üreticisinin sorun ve taleplerini TBMM gündemine taşıdı.

TBMM’de söz alan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, çiftçilerle yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, çiftçilerin taleplerini sıraladı. Ekici, mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 “Tarım ve Orman Bakanlığı şeker pancarı alım fiyatını açıkladı. Türkiye’nin önemli şeker üretim merkezlerinden birisi de Konya. Ben de geçen hafta Konya Ilgın Şeker Fabrikası önündeki çiftçilerimizi ziyaret ettim. Çiftçilerimize Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı bin 855 lira alım fiyatını nasıl bulduklarını sordum. Çiftçilerimiz geçen sene bin 450 lira olan fiyatın bu sene bin 855 lira olduğunu, artış oranının ise yüzde 28 olduğunu ifade ettiler. ‘Buna karşılık mazot 17 lirada 41 liraya, işçilik 200 liradan 500 liraya, tohum bin liradan 2 bin 500 liraya, gübre ilaç yüzde 100’ün üzerinde. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı yüzde 61 iken şeker pancarında yüzde 28 artışı kabul edemeyiz’ dedi çiftçilerimiz.”

AdminAdmin