SİYASET

Başkan Saydam : ‘’ Bugün Değilse Yarın Zalimler Yargılanacak’’

Saadet Partisi Konya’da soykırım suçu işleyen İsrail için Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Katil İsrail’in Filistin’deki işlediği soykırım suçu duyurusunda bulunduk. Hükümeti de halkımıza şikâyet ediyoruz” dedi.

Başkan Saydam : ‘’ Bugün Değilse Yarın Zalimler Yargılanacak’’

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı İsrail’e tepki için suç duyurusunda bulundu. Filistin’de soykırım suçu işleyen İsrail için Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

,Resim önizlemesi

 

Adliye binası önünde açıklama yapan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Filistinli kardeşlerimize sistematik olarak zulmeden İsrail 7 Ekim’den bu tarafa da bu zulmün şiddetini arttırdı. Belki de dünya tarihinde görülmedik bir şekilde sivilleri öldürüyor, binlerce çocuğu ve kadınları katledip hastaneleri bombaladı. Haliyle biz de bu zulme sessiz kalamazdık. Saadet Partisi ve Milli Görüş teşkilatları olarak bizde var olduğumuzdan 1969’dan günümüze kadar İsrail’in yeryüzünde yaptığı zulümleri mütemadiyen duyurmaya çalışıyoruz. İsrail’in durdurulmasıyla alakalı bir takım çalışmalarda yürütüyoruz” diye konuştu.

SİYONİST ZALİMLER BİR GÜN MUHAKKAK HESAP VERECEK

Resim önizlemesi

İsrail’in zulmünün sürdüğünü dile getiren Saydam, “Bütün dünya bu zulümlere sessiz kaldı. Dünyayla beraber ülkemiz de sessiz kaldı. İktidar bugüne kadar hep batıyı veya bu zulme destek veren Avrupa Birliği ve ABD’den medet umarak olaylara neden sessiz kaldığını sorguladı. Belki de batıda aynı şekilde bizim ülkemizi sorguluyordur. Emperyalist devletler ‘bizim zaten bu Ortadoğu coğrafyasında yapmak istediklerimiz var. Planlarımız programlarımız var. Biz bu zulmü işliyoruz. Peki Türkiye neden sessiz kalıyor’ diye düşünebilir. Belki de onlarda o taraftan sorguluyorlar. Bu manada bütün teşkilatlarımızla İsrail zulmünün gündemde tutmaya çalışıyoruz. Birkaç gün önce gençlik kollarımız bu zulmü gündemde tutmak açısından bir program tertip etti. Milletvekillerimiz mecliste konuyu gündemde tutuyor. Diğer taraftan diğer MİLKO (Milli Görüşçü Kuruluşlar) farklı çalışmalarla konuyu gündemde tutuyor. Biz de bugün konuyu gündemde tutmak ve bunu bütün dünyaya duyurmak açısından adliyemize gelerek teşkilat mensuplarımızla İsrail’e suç duyurusunda bulunduk. Bugün olmazsa mutlaka bir gün bu zalimler yargılanacak. Hiç değilse. İnancımız sonsuz ilahi adalet huzurunda mutlaka yargılanacaklar ve bunun hesabını verecekler” ifadelerini kullandı

İKTİDARI DA HALKIMIZA ŞİK YET EDİYORUZ

İktidarın Filistin politikalarına eleştirilerde bulunan Saydam, “Diğer taraftan da bir suç duyurusunu da burada basınımızın huzurunda iktidarımız için bulunmak istiyorum. İktidarımızı da milletimize şikâyet ediyorum. Bunca insanın destek verdiği ve her seçim öncesi Gazze Filistin üzerinden siyaset yapan iktidar hiçbir şekilde bu konuya destek vermediği gibi, özellikle de giden gemilerle kapatmadığı üstlerle İsrail’e destek vermiş oluyor. Bundan dolayı da ben şu geldiğimiz süreçte artık vatandaşımızın da bu konuyu ciddiye almasını, özellikle İsrail veya Ortadoğu coğrafyasındaki olan hadiselerle alakalı olanları gözden geçirip desteğini ona göre vermesi gerektiğini de buradan ifade ediyorum. Bu meseleler çözülmeyecek meseleler değil. Israil de durdurulabilir, zulmü yapan kim varsa durdurulabilir. Ancak şu ana kadar bütün dünya sessiz kaldı. İslam coğrafyası sessiz kaldı.

Diğer taraftan medet umulan ABD gibi ülkelerde belki Müslüman ülkelerden fazla halklar tepki gösterdi. Ondan dolayı da tabii ki hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Bu manada inşallah rabbim, Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun ve Filistin’in özgürleşmesi ile alakalı da inşallah bizim de içimde bulunduğumuz bir güçle kuvvetle inşallah Filistin'in, Gazze’nin ve Kudüs’ün özgürleştiği günleri hep birlikte görelim diye dua ediyoruz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin