SİYASET

Başkan Arslan'dan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne Sert Tepki

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyşehir Gölü kenarına yapılan ve Türkiye’nin en büyüğü olarak tanıtılan 'Nilüfer Bahçesi' sahipsiz kaldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, yetkililere; halkın cebinden aldıklarınızı gereksiz şekilde harcayıp çöpe atmak bu kadar kolay mı? Sorusunu yöneltti.

Başkan Arslan'dan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne Sert Tepki

Yapıldığında Türkiye'nin en büyüğü olarak adlandırılan ve dünyaya tanıtılan Beyşehir ilçesindeki 'Nilüfer Bahçesi' Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kaderine terk edildi. Yapılırken milyon liralar harcanan Nilüfer Bahçesi'nin kaderine terk edilmesine tepki gösteren Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, şunları söyledi:

 

"Göletin içine Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Nilüfer Bahçesi, Beyşehir'in tanıtımı ve turizminde önemli bir rol üstleniyordu. Gelinen noktada Konya Büyükşehir Belediyesi halkın milyonlarını harcayarak yaptığı bahçeyi kaderine terk etti. İnsanlarımız ekonomik krizi yaşamlarının her alanında hissedip, geçim derdi ile boğuşurken yerel yönetimlerin bu savurganlığı ise ciddi manada düşündürüyor. Yerel yönetimlerde görev yapan yetkililere soruyorum; halkın cebinden aldıklarınızı gereksiz şekilde harcayıp çöpe atmak bu kadar kolay mı? Bu yaşanan olay ilk defa yaşanan bir durum değil. Biliyoruz ki; bu durum AK Parti iktidarı döneminde sonda olmayacak. Geçtiğimiz günlerde açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Konya Millet Bahçesi'nin içerisindeki havuz milyonlar harcanarak yapılmıştı. Yine aynı havuz; türlü bahaneler ile yıkılarak 8 milyon TL'ye yeniden yapılmasına karar verildi. Merkezi hükümet her geçen gün tasarruf çağrısı yaparken Konya'da bulunan iktidar belediyeleri neden savurganlıktan kaçınmaz? Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri; Konya'nın yeşiline değil, paranın yeşiline, betonun grisine, arsanın getirisine, lüksün, şatafatın, israfın ve makamın büyüsene kapıldılar. Halkımıza söz veriyoruz; 2024 yerel seçimlerinde Konyalı hemşerilerimiz ile el ele, omuz omuza vererek Konya'yı yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz."

AdminAdmin