KÜLTÜR - SANAT

Başkan Altay: “Okuyan Konya ile Gurur Duyuyorum”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl “Sizin Hikayeniz Kitap” sloganıyla düzenlediği Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan Konya Kitap Günleri’nin resmi açılışı yoğun katılımla yapıldı. Açılışa katılarak Konyalı kitapseverlerle buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kitap Günleri’nin adeta bir kültür şölenine dönüştüğünü belirterek, “Sadece kitaplarla değil, fikir dünyamızın önemli insanlarıyla da buluşmalar gerçekleşen etkinlik adeta bir kültür şölenine dönüşmüş durumda. Tabii Konya bunu fazlasıyla hak ediyor. Çünkü Konya kütüphaneye en çok gidilen şehir. Konya insanların en çok okuduğu şehir. Biz de buna katkı sunmak için çaba sarf ediyoruz. Okuyan Konya ile gurur duyuyorum.” diye konuştu.

Başkan Altay: “Okuyan Konya ile Gurur Duyuyorum”

“Sizin Hikayeniz Kitap” sloganıyla kapılarını açan Konya Kitap Günleri’nin resmi açılışı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katılımıyla yapıldı.

 

Selçuklu Kongre Merkezi’nde Konyalı kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış programında konuşan Başkan Altay, Anadolu’nun en büyük kitap etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bartın’daki maden kazasından dolayı bu yıl görkemli bir açılış yapmadıklarını dile getiren Başkan Altay, kazada şehit olan madencilere Allah’tan rahmet, milletimize de başsağlığı diledi.

“KONYA, TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ EĞİTİM ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ”

Bir kültür şehri olan Konya’nın geçmişten itibaren medeniyetimizin en önemli merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, “Bu şehir onlarca medresesiyle, yetiştirdiği onlarca ilim adamıyla Türk-İslam medeniyetinin en güçlü şehirlerinden oldu. Bugün geldiğimiz zamanda ise beş üniversitesinde 120 bin üniversite öğrencisiyle yine Türkiye’nin en önemli eğitim şehirlerinden birisi. Biz de sizlerin hayatına bir katkı sunmak adına coşkulu şekilde Kitap Günleri düzenliyoruz. Aslında sadece kitaplarla değil, fikir dünyamızın önemli insanlarıyla da buluşmalar gerçekleşen etkinlik adeta bir kültür şölenine dönüşmüş durumda. Tabii Konya bunu fazlasıyla hak ediyor. Çünkü Konya kütüphaneye en çok gidilen şehir. Konya insanların en çok okuduğu şehir. Biz de buna katkı sunmak için çaba sarf ediyoruz. Okuyan Konya ile gurur duyuyorum. İnşallah Kitap Günlerimiz her yıl etkisini artırarak sizlerin desteğiyle büyümeye devam edecek. Çünkü sizler bu salonları doldurmazsanız, sizler Kitap Günleri’ne gelmezseniz bizim yaptığımız işin hiçbir faydası olmaz. Gün geçtikçe ilginin arttığını görmek bizi kitaba ve kültüre yatırım konusunda cesaretlendiriyor.” diye konuştu.

ESKİ BELEDİYE BİNASININ YERİNE YAPILACAK KÜTÜPHANENİN TEMELİ BU YIL ATILIYOR

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılmak zorunda kalan eski Büyükşehir Belediyesi binasıyla ilgili bir de müjde paylaşan Başkan Altay, “Biliyorsunuz Büyükşehir Belediye binamızın olduğu alanı boşalttık. Binanın depremle ilgili sorunu vardı. Şimdi oraya inşallah Türkiye’nin en güzel şehir kütüphanelerinden birini kazandırmak için çalışmalara başladık. Bu yıl temelini atmayı ve en kısa sürede sizlerin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Sizler bize destek verdiğiniz sürece bizim başaramayacağımız bir şey yok. Ne güzel ki bu güzel şehre, sizlere hizmet etmeyi Rabbim bizlere nasip etti. Konya okuyan bir şehir. Konya kültürlü bir şehir. Konya genç bir şehir. Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından program yazar Hayati İnanç tarafından gerçekleştirilen söyleşi ve imza günüyle devam etti.

Bu yılki Konya Kitap Günleri, geçtiğimiz Temmuz ayında aramızdan ayrılan fikir dünyamızın önemli yazarlarından Rasim Özdenören’in anısına düzenleniyor.

 

AdminAdmin