GÜNCEL

Başkan Altay: “Milletimiz 15 Temmuz’da Asırlar Boyu Unutulmayacak Bir Destan Yazdı”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin 15 Temmuz’da asırlar boyu unutulmayacak ve nesiller boyu dilden dile dolaşacak bir destan yazdığını ifade etti. Başkan Altay, “Aziz milletimiz; nice zaferle, şanla ve şerefle dolu tarihini, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak yeni bir destanla daha taçlandırdı” dedi.

Başkan Altay: “Milletimiz 15 Temmuz’da Asırlar Boyu Unutulmayacak Bir Destan Yazdı”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Başkan Altay’ın mesajı şöyle:
“Yakın tarihimizin en büyük ihaneti olan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ve bu ihanete karşı verdiğimiz kutlu mücadelenin yedinci yıl dönümündeyiz. 

15 Temmuz 2016 günü; yüreği vatan sevgisiyle dolu aziz milletimizin kahraman evlatları, akşam saatlerinde Fethullahçı terör örgütünün başlattığı hain darbe girişimini, güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratmayı başardı. Hürriyet ve istiklâl aşığı Türk milletinin karşı konulmaz iradesi, en acımasız ve en sinsi saldırılar karşısında bir güneş gibi yeniden parladı. 

Milletimiz o gün asırlar boyu unutulmayacak ve nesiller boyu dilden dile dolaşacak bir destan yazdı. Aziz milletimiz; nice zaferle, şanla ve şerefle dolu tarihini, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak yeni bir destanla daha taçlandırdı. ‘Yürüyeceksin ki millet yürüyecek arkandan’ dizelerindeki gibi;  Sayın Cumhurbaşkanımız hainlere karşı yürüdü ve milletimiz de sonuna kadar arkasında durdu.

Bu toprakların; ezelden beri olduğu gibi, ebediyete kadar da hiçbir zaman ve hiç kimse tarafından esarete mahkûm edilemeyeceğini bütün cihana 15 Temmuz’da yeniden ispat ettik. Vatanımızın evlatlarının; bayrağı, ezanı, hürriyeti ve istikbâli için gerektiğinde ölümü gül bahçesine girer gibi kucaklayan birer kahramana dönüştüğünü, bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. 

Bugün ise topraklarımızda emelleri olanlara; Türkiye’nin iç karışıklıklarla, kirli oyunlarla işgal edilebilecek bir ülke olmadığını ve kendi kabuğuna hapsedilemeyeceğini, her alandaki büyük yükselişimizle göstermeye devam ediyoruz. Rabbim bizlere güç verdiği sürece, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bu ihanet girişimi nedeniyle şehadetle şereflenen tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun. Hainlerin silahlarına, tanklarına, helikopterlerine; göğsündeki iman gücüyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık ve esenlik temenni ediyorum.

Bu vesileyle tüm Konyalı hemşehrilerimi; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri’ne davet ediyorum.

Aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.”

15 TEMMUZ 20.00’DE MEVLANA MEYDANI’NDA BULUŞALIM

Bu yıl düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, 15 Temmuz günü saat 12.30’da Sultan Selim Cami’deki Mevlid-i Şerif ve Hatm-İ Şerif merasimi ile başlayacak. Gün boyu farklı etkinliklerin yer alacağı programlar saat 20.00’de Mevlana Meydanı’ndaki anma programı ile devam edecek.

Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Karaoğlu konserleri, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterileri ve şiir dinletileri gibi etkinliklerin yapılacağı program 16 Temmuz sabahına kadar devam edecek. 

15 TEMMUZ AKŞAMINDAN 16 TEMMUZ SABAHINA KADAR ULAŞIM ÜCRETSİZ

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçları 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00’den 16 Temmuz Pazar saat 06.00’ye kadar ücretsiz hizmet verecek. Büyükşehir’e ait otobüsler ana arterlerde sabaha kadar seferlerine devam edecek.
 

AdminAdmin