GÜNCEL

Bakan Soylu Duyurdu: Kimlik ve Ehliyette Yeni Dönem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre kimlik ve ehliyet ile ilgili önemli bir yeniliğin altına imza atılacak

Bakan Soylu Duyurdu: Kimlik ve Ehliyette Yeni Dönem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir alışveriş merkezinde nüfusmatik cihazının açılışında önemli açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre ehliyet ve kimlikler için yeni bir dönem başlayacak.

Artık ehliyetlerin de çipli şekilde olacağını söyleyen Bakan Soylu, isteyen kişinin ehliyetini kimliğe, isteyenin ise kimliğini ehliyete yükleyebileceğini ifade etti. İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:"Ehliyetimizi de çipli şekilde yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak, ehliyetimizi kimliğimize yükledik çünkü kimliğimizin çipi vardı.""Şimdi çipli ehliyetimiz olacağı için Avrupa'da sürücülerimizin özellikle giderken ehliyet ve kimlik karmaşası olmasın diye bundan sonra kimliği ehliyet içerisinde ekleyebilme kabiliyetini ortaya koyacağız."

Bakan Soylu ayrıca "Yani isteyen ehliyetini, kimliğe isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek. Tek kimlik şartımız aynen devam etmiş olacak. Bir şey daha yaptık. E imzaları kimliklerimize yükledik" sözlerine de yer verdi.

AdminAdmin