GÜNCEL

Bakan Göktaş ‘’Sakla Beni” atlı diziyi RTÜK ‘e Şikayet etti.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Bir Televizyonda de yayınlanan “Sakla Beni” isimli dizide çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere yer verdiği için RTÜK ‘ şikayet etti

  Bakan Göktaş  ‘’Sakla Beni” atlı diziyi   RTÜK ‘e Şikayet etti.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,  Sosoyal medyadan şu paylaşımı yaptı ; ''Dün akşam televizyon ekranlarında yayınlanan “Sakla Beni” isimli dizide yer alan bir bölümde çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere yer verilmiştir.

Söz konusu sahnelerin çocuğa yönelik ihmal ve istismar şüphesi uyandırabileceği ve bu kapsamda RTÜK uzmanları tarafından değerlendirilmesi yönündeki talebimiz ise dizi henüz yayınlanmadan 23/10/2023 tarihinde RTÜK’e iletilmiştir.

Çocuklarımızı her türlü ihmal, şiddet, istismardan koruma noktasında medyayı önemli paydaşlarımızdan biri olarak gördüğümüzü her fırsatta ifade ederken böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir durumdur.

Toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda bir kere daha tüm medya kuruluşlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.''

AdminAdmin