BASKETBOL

Ayos Konyaspor Küme Düşme Hattına Geriledi

AYOS Konyaspor, 19. hafta maçında deplasmanda Gaziantep Basketbol'a 85-81 mağlup oldu ve küme düşme hattına geriledi

Ayos  Konyaspor  Küme Düşme Hattına Geriledi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde heyecan yeniden başladı. AYOS Konyaspor, İstanbul'da oynanan maçta ligde kalma yolundaki en önemli rakiplerinden Gaziantep Basketbol ile karşılaştı. Konyaspor'da hazır olmayan Jordan Morgan kadroda yer almadı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanan maçı Gaziantep ekibi, 85-81 kazandı.

Temsilcimiz, maç boyu skoru önde götürürken fark çift hanelere kadar da çıktı. Ancak son anlarda basit hataların yanı sıra Gavin Schilling'in de 5 faulle kenara gelmesinin ardından ribaunt sıkıntısı çeken Konyaspor, elindeki maçı rakibine ikram etti.

Özellikle yabancı oyuncularından iyi skor katkısı alan ve dış atışlarda da yüzdeli isabetler bulan kırmızı-siyahlı takım, kritik maçı kazandı ve 7. galibiyetini aldı.

Bu sonucun ardından kritik bir maçı kaybeden yeşil-beyazlı temsilcimiz, 6 galibiyette kalarak küme düşe hattına geriledi. Aynı zamanda ikili averajı da rakibine verdi.

Üst üste 5. yenilgisini alan Konyaspor'da Rasheed Sulaimon 20 sayı, 7 ribaunt, 5 asist, Gavin Schilling 14 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, Alex Perez 15 sayı, 2 ribaunt, 9 asist, Roko Badzim 12 sayı, 2 ribaunt, 4 asistle öne çıktı.

Gaziantep ekibinde ise Codi Miller 17 sayı, 6 ribaunt, 2 asist, Conner Frankamp 15 sayı, 1 ribaunt, 3 asist, Oliver Hanlan 21 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, John Egbunu 11 sayı, 11 ribaunt ile galibiyeti getirdi.

 

AdminAdmin