YEREL

Akşehir Onur Günü Fener Alayı ve Jandarma Bandosu Konseri ile Final Yaptı

Milli Savunma Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi iş birliğinde organize edilen 24 Ağustos Onur Günü Akşehir’den Zafere100. Yıl Etkinlikleri akşam düzenlenen fener alayı ve Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun konseri ile son buldu.

Akşehir Onur Günü Fener Alayı ve Jandarma Bandosu Konseri ile Final Yaptı

Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu önünde başlayan Fener Alayı etkinliğine Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkan Abdurrahman Çardakoğlu, bazı kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu ve meşaleler eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu tarafından katılımcılara bir konser verildi. Konseri izleyen vatandaşlara müzik şöleni sunan bando takımında yer alan askerler, söyledikleri şarkı ve çaldıkları müzik aletleri ile vatandaşların büyük beğenisini topladı. Gecenin sonunda bandonun çaldığı hareketli parçalarla özellikle çocuklar oyunlar oynadı.

Konser sonunda AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ile Akşehir Belediye Başkanı dr. Salih Akkaya tarafından Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu Şefi Teğmen Oğuzhan Doğan’a bir plaket takdim edildi. Orhan Erdem Plaket takdim ederken yaptığı konuşmada “Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu bugün aramızda oldu. Başta Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’e teşekkür ediyorum. Talebimizi kırmadı. Bu güzel bandoyu bizlerin huzuruna getirdiler. Hemşerilerimizin tadı damağında kaldı tekrar bekliyoruz ”dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da “ 24 Ağustos Akşehir’den Zafere 100.yıl etkinlerimiz dolu, dolu geçti. Sizlerin katılımıyla daha da anlam kattı. Bugün Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar Bey, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Bey, ve üç kuvvet komutanlığımız hava, kara ve deniz kuvvetleri komutanlarımız aramızdaydı. Sağ olsunlar bunlarda ayrı bir anlam kattılar. Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu programın hazırlanmasında tabi çok emek var. Millî Savunma Bakanlığımız, Konya Valiliğimiz, Jandarma Genel Komutanlığımız ve tüm paydaşlarımızın emeğine, eline yüreğine sağlık teşekkür ediyorum. Hemşerimiz Konya Milletvekilimiz Sayın Orhan Erdem Beyin bence daha çok emeği var, özellikle teşekkür ediyorum. Müsaade edersiniz Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, Belediyemizin Şehr-i Beyza Şirketi Hıdırlık’ta düzenlenen şehit ailelerine ve gazilerimize ikramları onlar yaptı. Kısacası tüm Akşehir Belediyesi çalışanlarına bir alkış rica ediyorum. Bir alkışı da Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Bölüğü’ne ve Jandarma Genel Komutanlığı Bando ekibine rica edelim. Çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıl güzel bir programla sizleri buluşturmak dileğimizle hepinize sevgi, saygı, muhabbetlerimizi arz ediyorum” diye konuştu.

 

AdminAdmin