ASAYİŞ

Abart Egzoz Motosikletler ile Yarış Yapanlar, İhbar Üzerine Yakalandılar

Konya’da yarış motosikletleri ve özel dizayn edilmiş motosikletler ile yarışan ve abart egzoz ile çevreye rahatsızlık veren çok sayıda motosiklet ve sürücüsüne cezai işlem uygulandı. 10 Motosiklet de trafikten men edildi.

Abart Egzoz Motosikletler ile Yarış Yapanlar,  İhbar Üzerine Yakalandılar

Motosiklet tutkunu gençlerin günün değişik saatlerinde Selçuklu’daki Stadyum Otoparkı ve Ankara Yolu Birlik Parkı civarında toplandığı ve yarış yaparak çevreye rahatsızlık verdiği yönünde çok sayıda ihbar alan emniyet güçleri trafik magandaları için düğmeye bastı.

İhbarları değerlendiren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı Motorize Şahin ekipleri , trafiğe açık alanda, hem kendi hayatlarını hem de çevredeki vatandaşların hayatlarını tehlikeye atan motosikletli gençlere cezai işlem uygularken bir çok motosikleti de trafikten men etti.

Abart ve hışırtı egsoz taktıkları motorlarıyla çevre sakinlerini rahatsız ve huzursuz ettikleri şeklinde şikayetlerin artması üzerine olay yerine intikal eden Şahinler, bazı motosiklet sürücülerinin ehliyetlerinin olmadığını, bazılarının da plakaları uygunsuz yere taktıklarını ve denetimlere ve kent güvenlik kamera sistemlerine yakalanmamak için açılıp kapanan özel düzenek yaptığı tespit edildi.

Vatandaşların huzurunu bozarak çevreye rahatsızlık veren ve trafikteki diğer unsurların hayatını hiçe sayan toplamda 22 motosiklet ve sürücüsüne abart eksoz takarak çevreye rahatsızlık vermek , trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek, plakaları uygunsuz yere takmak, ehliyetsiz araç kullanmak gibi maddelerden toplam 102.110,00 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca yapılan denetimlerde 10 motosiklet de trafikten men edildi.

AdminAdmin