DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Duran Çölcü
Duran Çölcü

Siyaset, seçime odaklandı

Yaşadığımız asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi maddi ve manevi olarak etkileyen can ve mal kayıplarının yaşandığı depremler sonrası ülkemiz gündeminin birinci konusu seçimler oldu.

Büyük olasılıkla bu seçimlerin güçlü ittifakları Cumhuriyet İttifakı ile Millet İttifakı olacaktır.

Diğer ittifaklarda olmasına rağmen, Cumhur ve Millet ittifakları güçlü bir biçimde seçimlerde öne çıkacaktır.

Bu seçim diğer seçimlere göre de oldukça önem arz ediyor. Çünkü Cumhur İttifakı Başkanlık Sisteminde kalınmasını isterken, Millet İttifakı da Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemine geri dönüşmesini istiyor.

Tabi ki bu iki sistemden birisinde kalınmasına 85 milyonunu oluşturan Milletimiz oyu vererek, ülkemiz için hangi sistem yararlı olacağının kararını verecektir.

  1. bakıma ülkemizin geleceğine karar verilecek olan seçimlerde, sağduyulu bir şekilde tercihini yaparken de en iyi hizmeti hangi partinin ve liderin vereceğini de oyuyla onaylayacaktır.

Ülkemizde 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için geri sayım başlarken, seçim çalışmalarına da hız verildi. Uluslararası kamuoyu da gelişmeleri anbean takip ediyor.

Birçok yabancı medya kuruluşu Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik kriz, yaşam maliyetlerinin artması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı ve muhalefetin hamlelerini analiz etmeye ağırlık veriyor.

Diğer taraftan da vatandaş olarak bizlerde, ülkemize yararlı hizmet verecek ve sorunlarını hangi parti çözecek tartışmalarını sürdürüyoruz.

Cumhur İttifakının adayı yeniden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakının adayı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Bunun dışındaki ittifaklarda Cumhurbaşkanı adaylarını birer birer açıklıyor.

Gelelim seçimlerin kazanılmasına yönelik yapılmakta olan ittifakların güçlendirilmesine,

Yasal olarak siyasi partiler ülkemize hizmet vermek ve iktidara gelmek için kurulmuşlardır.

İktidara geldiklerinde uygulayacakları politikaları hayata geçirmek için faaliyetlerini sürdürüyor.

Buna hiç bir kimsenin bir itirazı olacağını da düşünmüyorum.

Yalnızca bir başka partiyle ittifak yapılacaksa çok dikkatli olunmalıdır.

Partiler, ülkemizin geleceğine yön verecek, sorunları çözecek ve her yönüyle kalkınmasını sağlayacak çalışmalar yaparak, politikalar üretmelidir.

Gelinen süreçte artık ülke olarak bir seçim havasına girmiş durumdayız. Siyasette seçime odaklandı.

14 Mayıs’ta sandığa giderek, Cumhurbaşkanı adaylarıyla birlikte milletvekili adaylarına da oy vereceğiz.

Cumhurbaşkanı adayları seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor. Saha çalışmalarında yapacaklarını ve ülke sorunlarını nasıl çözeceklerini anlatıyor.

Seçmen olarak bizler sandıkta ülkemizin geleceğine şekil verecek, sorunlarını çözecek adaylara oyumuzu vereceğiz.

Bu hepimizin bir yurttaşlık görevidir. Sandığı gitmek istemeyenlere de diyeceğim. Mutlaka sandığa gidip ve oyunu kullanın diyorum.

Oyunuzu kullanmakla ülkemize ve geleceğine sahip çıktığını bir kez daha gösterirsiniz.

Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik kriz, yaşam maliyetlerinin artması ve gelecek kaygısı vatandaşları derinden etkilemeye devam ediyor.

Bunun yanında, toplumda ağırlık olarak normalleşme beklentisinde çok yüksek olup, seçim sonrası geçinebileceği, ekonomik sorunların yaşanmayacağı bir ülke ve bunların yapacak bir iktidar beklentisindedir.

Vatandaş olarak bizlerin bu beklentisi doğal olduğu kadar, haklı bir taleptir.

Bu seçimlerin en önemli konusu, ekonomik kriz, yaşam maliyetlerinin artması, depremler ve gelecek kaygısı olacaktır.

Umarım, 14 Mayıs sonrası seçilen Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri hiç vakit kaybetmeden ülkemizin sorunlarının çözümüne odaklanır.

Bizlerin her geçen gün kaygısını arttıran her türlü sorunlar çözüme kavuşturulur.

Ne dersiniz sizce de öyle yapılması gerekmez mi?

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Duran Çölcü

Duran Çölcü

DİĞER YAZILARI Savunma Sanayinde Konya’nın Gücü Giderek Artıyor Konya’nın, Sanayi Devleri İçerisindeki Başarısı Suyu İsraf Ederek, Kuraklığa Katkı Veriyoruz DOSD Meram, Down Sendromlu Bireylere Çok Şeyler Katacak Türkiye’nin İkinci Büyük OSB’si Olmamız, Güzel Bir Gelişmedir Türkiye’nin İkinci Büyük OSB’si Olmamız, Güzel Bir Gelişmedir Temel Ürünlerdeki Fiyat Artışların Önüne Geçilmelidir Depremzedelere Yüksek Fiyatla Ev Kiralanması Yanlış Bir Davranıştır Maddi Ve Manevi Hasarı Ağır Olan Depremi, Unutturmamalıyız Deprem Gibi Afetlerin, Toplumsal Dayanışmamızı Büyütmesi Güzel Bir Gelişmedir Yaşadığımız Deprem Felaketin Yaralarını Birlikte Saracağız Su Verimliliği Seferberliğine Destek Olmak Zorundayız Gelişen Ve Büyüyen Konya Sanayisi, Üretim ve İhracatını Yükseltme Hedefinde İnşaat Sektörünün, Finansmana Erişim Beklentisi Çoğunlukta Emekli Ve Memura Verilen Yüzde 30'luk Zamla Geçinilir Mi? İnşaat Mühendisleri, İnsan Onuruna Yakışır Şartlarda Çalışmak İstiyor Yeni Yıl Yaklaşırken, Alışveriş Telaşından Uzak Durmalıyız İnşaat Malzemeleri Sanayindeki Gerileme Artarak Devam Ediyor Asgari Ücret, Çalışanın Ailesiyle Beraber İnsanca Yaşayabileceği Bir Ücret Olmalıdır Mevlana'yı Anlamak, İnsan Sevgisi Ve Kardeşliktir Tüketicilerin, Plansız Alışverişten Kaçması Güzel Bir Gelişmedir Sadece Bir Günde Değil, Öğretmenlerimizi Her Gün Anmalıyız Konya Bakırcılar Odası Güneydoğu Anadolu’yu Gezdi Giyim Sektöründeki Mal Stoku Tedirginliği Giyim Sektöründeki Mal Stoku Tedirginliği Belirsizliklere Rağmen, Sanayiciler Üretimden Yana Enflasyon Baskısı Gıdadaki Güveni Tehlikeye Atıyor İş Dünyası Önüne Sağlıklı ve Güvenle Bakmak İstiyor Konya’nın, Yeni Bir Sanayi Havzasına Liderlik Edecek Potansiyeli Vardır Konya 6. OSEG Konferansı Ve Otomotiv Sektörünün Gücü Vatandaşın Borçlanması Mutsuzluğu Beraberinde Getiriyor Finansmana Erişim Beklentisi Artıyor Kırtasiye Ürününü, Kırtasiyeciden Alınmakla Sektörün Ayakta Kalması Sağlanır Satın Alma Gücü Giderek Zayıflıyor Esnaflarımız, Haksız Rekabetin Önüne Geçilmesini İstiyor Enflasyon, İşletmelerin Sermaye İhtiyacını Yükseltiyor
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
KONYA LOBİ Temmuz Ağustos 2023
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA