Ne güldür ne sümbül ne leylak ne menekşe! O Kasım ayında açar. Rengarenktir. Her renginin ayrı bir anlamı, ayrı bir manası vardır!
Ona Kasımpatı derler.
Güneşi az olan, yağmurlu, soğuk ve karlı günlerin çiçeğidir. Bir anlamda kış çiçeğidir. Zarafeti, inceliği, kibarlığı ve renklerinin albenisi bir başkadır. Kasım ayına hayat verir. Soğuk Kasım günlerini sevimliliği ile ısıtır. Morali bozuk olana, moraldir Kasımpatı! Umudun çiçeğidir Kasımpatı. Ve tabi ki sevincin de!
Biz her 10 Kasım’da rengarenk Kasımpatılarla gelirdik okulumuza. Okullarımızdaki çelenkler, Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve saygımızın nişanesi olarak, Kasımpatılarla bezenirdi.
Çocukluğumuzdan beri bize 10 Kasım’ı hatırlattığı ve yaşattığı içindir ki, en az gül kadar sevilir Kasımpatı.
Kasımpatı Türkiye’m gibi, değişik renkler, değişik güzellikler, değişik manalar barındırır içinde.
Renkleri sevgiyi, saygıyı, barış ve hoşgörüyü sembolize eder, bütün renkler bir araya geldiklerinde, kenetlendiklerinde, bir demet Kasımpatı olur bir ve beraber, Türkiye’m gibi.
Hasan Yayla
Büyük Umutlarla Başlayan Rüya
Dr. Cemil Paslı
Yardım Değil Destek!
İmdat Yayla
Aynadaki Kaptanlar ve Hayatın Gerçekleri
Gülay Çetkin (Eğitim Gücü Sen. Denizli Temsilcisi)
Bakan Tekin’e Denizli’de Ne Dediler?
İlayda Mangal (Psikolojik Danışman)
Bir Sonuç Kâğıdı mı, Bir İnsan Hikâyesi mi?
Ahmet Turan (Gazeteci-Yazar)
Bakan Çiftçi’nin Duası
Prof. Dr. Mevlüt Mülayim
Hububat Fiyatları ve Dane Kayıpları
Özkan Buyrucu
Babacan Otorite ve Kurumsallaşma Sınavı
Erol Sunat
Türk Yeter Ki Sağ Olsun