SİYASET

Ziya Altunyaldız,Blockchain Week organizasyonuna katıldı

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya ALTUNYALDIZ, İstanbul’da düzenlenen İstanbul Blockchain Week organizasyonuna katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Ziya Altunyaldız,Blockchain Week organizasyonuna  katıldı

Konuşmasında ALTUNYALDIZ, yeni dönemin anahtar sektörlerinden olan blokzincir alanındaki gelişmelerin, dijitalleşmenin dünyayı dönüştürme gücü ve hızının en önemli göstergelerinden olduğunu belirtirken Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Hareketi ile beraber geleceğin dünyasını bugünden şekillendirdiğinin altını çizdi.

 

Blokzincir uygulamaları güvenli, şeffaf ve izlenebilir bir dünyanın kapılarını açıyor

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Ziya ALTUNYALDIZ İstanbul’da düzenlenen ve blokzincir teknolojilerinde faaliyet gösteren girişimcilerin ve firmaların bir araya geldiği İstanbul Blokzincir Haftası’na katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Sözlerine geçtiğimiz hafta sonu Taksim’de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı dileyerek başlayan ALTUNYALDIZ, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diledi.

Dünyada dijital teknolojideki hızlı gelişimin 1980’li yılların başına dayandığını ifade eden ALTUNYALDIZ bugün nereye bakılırsa bakılsın dijital dünyanın bir öğesinin karşımıza çıktığını ve dijital dünyadaki bu hızlı dönüşümün normal hayatımızı da derinden etkilediğini belirtti.

ALTUNYALDIZ: “Akıllı telefonlar, gelişmiş bilgisayarlar ve tabletler, yapay zekâ ile çalışan asistanlar ve dahası… Hayatımızın tam ortasında yer alan dijital teknoloji ürünlerini saydığımızda liste çok uzun. Dijital dünya öyle hızlı bir gelişim içerisindeki bugün hukuk, kamu, sağlık, eğitim sektörlerinde de bu gelişimin izlerini görüyoruz. Günümüzde artık elektronik sözleşmeler uygulamaya geçiyor. İnsanlar elektronik imzalarıyla birçok resmi işlemini gerçekleştirebiliyor.”

“Blokzincir teknolojileri dijital dönüşümde yeni bir çağ açıyor. Veri tabanlarının daha güvenli, şeffaf ve izlenebilir olmasını sağlayan blokzincir sistemleri ayrıca temel yapıları ve geleneksel iş yapma alışkanlıklarını baştan sona değiştiriyor.”

 

Milyarlarca kayda sahip veritabanlarını birbirleriyle konuşturmam mümkün

ALTUNYALDIZ: “Gümrük ve Ticaret Müsteşarı olduğum yıllarda dış ticaret verilerini ayrıntılı bir şekilde analiz ediyor, her bir beyannamedeki veriyi ince bir işçilik ile işliyorduk. Bu yıl sonu itibarıyla 500 milyar doları aşan dış ticaret hacmimizi düşündüğümüzde her yıl 10 milyonun üzerinde ihracat ve ithalat beyannamesi düzenleniyor. Her bir beyannamede onlarca kutucuk olduğunu düşünürsek yıllara vurduğumuzda on milyarlarca kayda sahip bir veri tabanına ulaşıyoruz. Peki bu veri tabanını güvenli, izlenebilir ve değiştirilemez bir şekilde analiz etmek, farklı veri tabanlarıyla entegre ederek çok daha nitelikli çalışmaların kapısını açmak için ne yapmalı? İşte burada karşımıza birçok yeniliği hizmetimize sunan blokzincir teknolojisi çıkıyor.”

Dijital teknolojiler ve yapay zekâ insanlığın hizmetinde olmalı

ALTUNYALDIZ: “Çok yakın bir dönemde trafikte sürücüsüz araçların daha büyük bir yoğunluk ile seyahat ettiklerini göreceğiz. Milli gururumuz TOGG ile beraber otomotivdeki dönüşüme ayak uyduruyoruz. Geleceğin araçları trafikten, yolcularından, hava durumundan ve daha birçok etmenden aldığı verileri anlık olarak işleyerek aksiyon alabilecek. İşte böylesine devrim niteliğindeki gelişmelerin kapısını yapay zeka ve blokzincir uygulamaları açacak.”

“Çok sevdiğim bir söz vardır: Dijital dönüşümü doğru uygularsanız bir kelebek elde edersiniz. Ancak yanlış uygularsanız elinize kalan sadece daha hızlı bir tırtıl olur. Dünya böylesine köklü bir değişimin içerisindeyken Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettikleri Dijital Türkiye hedeflerimize kararlılıkla yürüyoruz. Dijital Dönüşüm Hareketimiz ile teknolojik gelişmeleri başta vatandaşlarımızın sonrasında da tüm insanlığın yararına olacak şekilde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bugün kamu eliyle hayata geçirilen en önemli dijital dönüşüm uygulamalarının başında gelen e-devlet uygulaması 3 milyardan fazla girişe ve 6.600 hizmete ev sahipliği yapıyor. Vatandaşlarımız artık zaman ve maliyet tasarrufu ile birçok işlemi hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriyor.”

“21. Yüzyılın okuryazarlığı öğrenme süreçlerini doğru, hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmeyle başarılacak. Yeni nesil tarih yazar gibi kod yazacak. Dünya böylesine hızlı bir dönüşüm içerisindeyken Türkiye olarak karşımıza çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğiz ve bu alanda da yeni dönemin oyun kurucularından birisi olacağız. Kendi geleceğimiz bizim ellerimizde.” ifadelerini kullandı.

 haber merkezi

AdminAdmin