GÜNCEL

Ziya Altunyaldız: ‘’ Enerji sektöründeki paradigma değişimi iklim değişikliğiyle mücadelenin temelini oluşturuyor’’

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya ALTUNYALDIZ, enerji sektöründe başarılı performans gösteren firmaların ödüllendirildiği Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı (ICCI) Enerji Ödülleri programının açış konuşmalarını gerçekleştirdi ve ödül kazanan firmalara ödüllerini verdi. Konuşmasında son dönemde atmosfere salınan sera gazı emisyonunun rekor kırdığını hatırlatan ALTUNYALDIZ, 27.si düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda alınan kararların yeryüzünün ısınmasını Sanayi Devrimi’nden bu yana 1,5 derece tutma hedefinin giderek zorlaştığını ifade etti.

Ziya Altunyaldız: ‘’ Enerji sektöründeki paradigma değişimi iklim değişikliğiyle mücadelenin temelini oluşturuyor’’

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya ALTUNYALDIZ ICCI Enerji Ödülleri Töreni’nde konuştu.

ALTUNYALDIZ: “Steve Jobs’ın bir sözü vardır: Eğer problemi doğru bir şekilde tanımlarsanız çözüme de ulaşmış olursunuz. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde hazırladığım ve oy birliğiyle kabul edilen raporumda iklim değişikliğine karşı insanlığın bir türlü yol alamayışının sebepleri olarak sorumlulukların çerçevesinin çizilemediği tespitini yaptım. Şimdiye kadar gelişmiş ülkeler kendi büyüme ihtiraslarıyla dünyamızı kirlettiler. Ancak iklim değişikliğiyle mücadelede iş zararın tazmini noktasına geldiğinde ellerini taşın altına koymaktan çekiniyorlar. Biz de bir kez daha şunun altını çiziyoruz: çevreyi kirletmek bir suçtur ve çevreyi kirleten kişiyse kişi, firmaysa firma, ülkeyse ülke zararı ödemelidir.¨

Enerji sektöründeki paradigma değişimi iklim değişikliğiyle mücadelenin temelini oluşturuyor

ALTUNYALDIZ: “Rekor kıran sera gazı emisyonuna baktığımızda %70’ten fazlasının enerji sektöründen kaynaklandığını görüyoruz. O halde enerjide köklü bir paradigma değişimi gerekiyor. Yeni enerji üretim teknolojileri, depolama, batarya, akıllı şarj gibi yenilikçi teknolojiler enerjideki dönüşümün itici unsurları. Önümüzdeki dönemde enerji sektöründe birlik ve beraberlik ile gerçekleştireceğimiz dönüşüm sürecinde, iklim değişikliğine duyarlı, sürdürülebilir ve verimli bir enerji dönüşümünü odağımıza alacağız.

Bugün ürettiğimiz her 100 MW elektriğin 54,4 MW’ı yenilenebilir kaynaklardan oluşuyor

ALTUNYALDIZ: “Küresel iklim değişikliğiyle mücadeledeki samimiyeti ve kararlılığı ile tüm dünyaya örnek teşkil eden ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettikleri Yeşil Kalkınma Devrimi ve Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla yenilenebilir enerjide büyük bir atılım gerçekleştirdi. Şunu gururla söylüyoruz ki, 2022 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla 102 bin MW’a ulaşan kurulu gücümüzün %54,4’ü yenilenebilir kaynaklardan oluşuyor. Bununla birlikte, şu an Türkiye'de üretilen elektriğin %59,7’si yerli kaynaklardan oluşuyor.¨

 

¨ Hamdolsun ki enerji alanında kamu, özel sektör, STK ve tüm paydaşlar aynı gaye uğruna birlik ve beraberlik içinde ve tabii ki yüksek bir enerjiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün bir yıl boyunca enerji sektörünün tüm paydaşları birçok farklı programda bir araya geldi, küresel enerji paradigma dönüşümünde ülkemizin üstlendiği oyun kurucu rolü daha da güçlendirmek için tüm gücüyle emek verdi. Bütün bu adımlar bizi Türkiye Yüzyılı hedeflerimize kararlılıkla taşıyacak. Enerjisi yüksek enerji sektörü ailesinin her bir ferdine ve bugün burada ödüllerini verdiğimiz firmalarımıza şimdiye kadar göstermiş oldukları emek ve özveri için teşekkür ediyorum.¨ ifadelerinde bulundu.

 

 

 

AdminAdmin