YEREL

Zekai Baloğlu Atletizm Yarışması’nda Ödüller 5. Kez Sahiplerini Buldu

Akşehir Zekai Baloğlu Atletizm Yarışması, 100. yıl coşkusu ve yoğun katılım ile 5. kez düzenlendi. Final müsabakaları renkli görüntülere ve kıyasıya rekabete şahitlik etti.

Zekai Baloğlu Atletizm Yarışması’nda Ödüller 5. Kez Sahiplerini Buldu

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile sağlıklı hayat ve fiziksel aktiviteyi teşvik amacıyla gerçekleştirilen Akşehir Zekai Baloğlu Atletizm Yarışması’nın beşincisi yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Akşehirli Gençlik ve Spor eski bakanlarından Zekai Baloğlu’nun vasiyeti üzerine, O’nun anısına düzenlenen yarışmaya 326 sporcu katılırken 18 kategoride çeşitli mesafelerde koşu yarışmaları yapıldı.

“TEK SERVETİMİZ ÜLKESİNE SAHİP ÇIKAN GENÇLERİMİZ”

Yarışmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; “100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede gördük ki tek servetimiz ve sermayemiz ülkesine sahip çıkan ve ileri taşımayı hedefleyen gençlerimizdir. Diğer yandan sanat ve spor dünyayı anlamamızda ve farklı pencerelerden bakmamızda büyük önem taşımaktadır. Merhum Atatürk’ün de dediği gibi ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.’ Bizler de gençlerimizin sağlam bireyler olabilmeleri için elimizden gelen fırsatları sunuyoruz. Sevgili gençler büyüklerimizin bir lafı var işleyen demir paslanmaz; sizler hayata katıldığınız kadar, kendinizi gerçekleştirdiğiniz kadar varsınız ve ülkenize bu doğrultuda katkı sağlayabilirsiniz. Siz gençlerimizi yönlendirmek ve onlara yeni kapılar açmak da bizlerin ülkemize olan görevimizdir. Halkımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz ilk günden bu yana gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri için çeşitli alanlarda açtığımız kurslar ile onlara fırsatlar sağlamaya gayret gösteriyoruz. Tek temennimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılında yüz akımız olacak nesiller yetiştirebilmektir. Gerçekleştirdiğimiz bütün etkinlikler tabii ki çok önemli ancak siz gençler ile bir araya geldiğimiz bu tür etkinlikler benim için çok daha değerli, çok daha kıymetli. Bu tür etkinliklerde bulunmaktan fazlasıyla mutluluk duyuyorum. Sözlerime son verirken müsabakada yarışan sporcularımıza başarılar diliyorum. Sizler gösterdiğiniz cesaret ile her daim gönüllerimizin birincilerisiniz. Sizleri yetiştiren ailelerinize ve eğitmenlerinize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” dedi.

İLK START BAŞKAN AKKAYA’DAN

Başkan Akkaya konuşmasının ardından yarışmanın ilk koşusunun startını verdi.

Minik Erkek ve Minik Kız 60 Metre, Küçük Erkek ve Küçük Kız 60 Metre, Küçük Erkek ve Küçük Kız 400 Metre, Yıldız Erkek ve Yıldız Kız 100 Metre, Yıldız Erkek ve Yıldız Kız 600 Metre, Genç Erkek ve Genç Kız 100 Metre ve Genç Erkek ve Genç Kız 800 Metre kategorilerinde olmak üzere toplam 18 kategoride yapılan koşularda yarışmalar yapıldı.

Oldukça çekişmeli ve gün boyu süren yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Nasreddin Hoca Stadyumu’nda gerçekleştirilen 5. Zekai Baloğlu Atletizm Yarışması ve ödül törenine; Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Başkan Yardımcısı İbrahim Öncel, siyasi parti temsilcileri, bazı kamu kurum müdürleri ile öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

AdminAdmin