KÜLTÜR - SANAT

Ümide-Güler Atsüren Anaokulu'nun Miniklerinden 100.Yıl Coşkusu Ve Bayrak Sergisi

Türkiye Cumhuriyetinin 100.yılına özel etkinliklerden birine de Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Selçuklu İlçesi'ndeki Ümide-Güler Atsüren Anaokulu imza attı.

Ümide-Güler Atsüren Anaokulu'nun Miniklerinden 100.Yıl Coşkusu Ve Bayrak Sergisi

2009 yılında Konya ulemasından Dikilitaş hafız muallim Ali Efendinin torunları Ümide ÖNCEL ve Güler ATSÜREN tarafından eğitim-öğretime kazandırılan Anaokulu, 7 şubesi ile miniklere hizmet veriyor.

Resim önizlemesi

Okul bahçesinde düzenlenen kutlamalara okulun hayırsever ismi Güler Atsüren, Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Mircan, Abdullah Yılmaz, Mümin Bulut, Selçuklu Özel Eğitim Anaokulu Müdiresi Şükran Kandır, Keskesler Anaokulu Müdürü Mehmet Erdal, Hayme Hatun Anaokulu Müdiresi Ferda Kanat, Sultan Alparslan Anaokulu Müdiresi Hatice Yüksel, Vesile Sağ Ergun Anaokulu Müdiresi Esra Eryılmaz, Selçuklu Anaokulu Müdiresi Melek Günaltay, Şule Yüksel Şenler Anaokulu Müdürü İbrahim Durmuş, Kızılay Anaokulu Müdiresi Semra Cansu, Hayme Hatun Anaokulu müdür yardımcısı Ayşenur Öztürk, idareciler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

MİNİKLER MEST ETTİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikler kapsamında, tüm şubeler Atatürk, bayrak ve milli mücadele temalı müzikli gösterilerle milli mücadele ve bağımsızlık ruhunu coşkuyla yansıttılar. Güneş, Bilgin Şirinler, Minik Kalpler ve Pamuk Şekerler sınıflarından miniklerin anlamlı gösterileri bol bol alkış aldı.

Gösteriler sonrası Ümide-Güler Atsüren Anaokulu Müdiresi Zeynep Çayır, kısa bir açılış konuşma yaparak, "100.yılı kutladığımız bugünlerde, bu aziz vatanı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlar ile canını vatan uğruna feda eden mübarek şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bu anlamlı etkinliği hazırlamada katkılarından dolayı  müdür yardımcım Feyza Kağnıcı’ya, kıymetli öğretmenlerimiz Ayşe Ilgaz’a, Cansu Oktan’a, Müjde Uslu’ya, Fatma Öksüz’e, Derya Arabacı’ya, Sıdıka Yılmaz’a ve Büşra Başdemir’e yine destekleri için değerli velilerimize ve geleceğimizin teminatı çok sevgili yavrularımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Resim önizlemesi

Çayır, okulun hayır severi emekli öğretmen Güler Atsüren'e de çiçek takdim ederek, ellerinden öptü. 86 yaşında olmasına rağmen, 100.yıl coşkusunu minik evlatlarıyla yaşayabilmek için kutlamalara geldiğini ifade eden Güler Atsüren, "Önceden rahmetli Ümide Öncel ile sık sık gelirdik. Duygulu anlar yaşadım. Gözlerim doldu. Yavrularımız eğitimin ilk basamağı olan bu okulda güzel öğretmenlerinden eğitimlerini alarak, hayatları boyunca bu okulu, öğretmenlerini unutmasınlar. Sağlıklı, başarılı, güzel bir Türk vatandaşı olarak hayırlı hizmetlerle vatana hizmet etsinler. Hepinizi öpüyorum" dedi.

Resim önizlemesi

Daha sonra Güler Atsüren ve protokol tarafından öğrenciler tarafından hazırlanan ve birbirinden güzel eserlerin yer aldığı 100.yıl bayrak sergisinin açılışı yapıldı.

AdminAdmin