YEREL

Zaferin Karargâhı Akşehir’den Cumhuriyet’in 100. Yılına

Akşehir Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “Zaferin Karargâhı Akşehir’den Cumhuriyet’in 100. Yılına” sloganıyla ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “Resim, Şiir ve Öykü” ile “Kitap Okuma” yarışmaları düzenliyor.

Zaferin Karargâhı Akşehir’den Cumhuriyet’in 100. Yılına

Resim yarışmasına ilkokul, şiir yarışmasına ortaokul, öykü yarışmasına ise lise düzeyi öğrenciler katılabilecek. Kitap okuma yarışmasına ise ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri katılabilecek.

 

RESİM, ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMASI

 

Resim Şiir ve Öykü Yarışması’na katılacak eserlerin son teslim tarihi 6 Ekim 2023 olacak. Sonuçlar 23 Ekim 2023 tarihinde açıklanıp, ödül töreni ise 29 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

 

Yarışmada resim, şiir ve öykü kategorilerindeki her birinciliğe ödül olarak çeyrek altın verilirken; ikinci, üçüncü ve mansiyon ödülü kazananlara ise gram altın hediye edilecek.

 

KİTAP OKUMA YARIŞMASI

 

Kitap okuma yarışmasında, Mehmet Koç ve Dursun Solmaz’ın yazdığı, Akşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan “100. Yılında 100 Tanığın Kaleminden Garp Cephesi Karargâhı Akşehir’de Yaşananlar” adlı kitap kullanılacak.

 

Yarışmanın başvuru tarih aralığı 22 Eylül – 20 Ekim 2023 olacak. Sınavlar ise 23 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılan öğrenciler kitapları Akşehir Belediyesi web sayfasında bulunan e-kitaplar bölümünden dijital olarak veya Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden teslim alabilecek.

 

Yarışmada ortaokul ve lise düzeyinde 30’ar öğrenci ile üniversite düzeyinde 40 öğrenci ödül olarak Ankara gezisine gönderilecek.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen bir bağımsızlık destanı yazılmıştır.

 

Kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak üzere Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında Akşehir’de “Zaferin Karargâhı Akşehir’den Cumhuriyet’in 100. Yılına” sloganıyla gerçekleştireceğimiz bir dizi etkinlik planladık. Bunlardan ilki öğrencilerimize yönelik gerçekleştireceğimiz yarışmalar olacak.

 

Akşehir Kaymakamlığımız ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün de katkılarıyla gerçekleştireceğimiz yarışmalarda İstiklâl Mücadelesi’nin planlarının yapıldığı Akşehir’in Cumhuriyet Tarihimizde kilit noktası olan merkezlerden biri olduğunu vurgulamayı amaçladık.

 

Resim yarışmasında ödül alan ve sergilemeye değer görülen eserleri 29 Ekim’de yapacağımız bir sergi ile halkımızın da beğenisine sunacağız. Öykü ve şiir yarışmasında ise ödül alan ve sergilemeye değer görülen eserlerden oluşan bir kitap yayınlayacağız.

 

Yarışmalara katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Önümüzdeki günlerde Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında gerçekleştireceğimiz diğer etkinliklerle ilgili de bir duyuru yapacağız.” dedi.

 

Yarışmalarla ilgili şartnamelere ve başvuru formlarına buradan ulaşabilirsiniz:

 

https://kultursanat.aksehir.bel.tr

AdminAdmin