YEREL

Yunak'ta Öğrenci Servisleri Denetlendi

Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan' ın katılımları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, trafik polisleri ve jandarma trafik timleri yaptıkları ortaklaşa çalışmayla okul servislerini denetlediler.

Yunak'ta Öğrenci Servisleri Denetlendi

Yunak'ta 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı taşımalı eğitimle eğitim gören öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve yasaların öngördüğü kriterlere uygun şekilde yolculuk yapmaları için rutin kontrolleri yapılmaya başlandı.

Resim önizlemesi

Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan tarafından oluşturulan komisyonda Yunak İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okul servislerinin denetimleri yapıldı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Yunak'ta öğrencilerin güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması, servis araçlarının karışabileceği kazaların önlenmesi ve taşımacılık faaliyetinin disiplin altında tutulması amacıyla denetimlerin süreceği kaydedildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği tarafından okul servis araçları ve sürücüleri “Okul Servis Araçları Yönetmeliği” ve diğer mevzuatlar çerçevesinde denetlenirken aynı zamanda okul servis aracı şoförlerine trafik güvenliği hakkında bilgilendirilmeler yapıldı.

Resim önizlemesi

Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, şoförlere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, hız yapılmaması konusunda özellikle uyarıda bulunarak, " çocuklarımızı her gün sağlıklı ve güvenli bir şekilde evlerinden okullarına, okullarından evlerine erişimlerini sağlamak için elinizden gelen tüm gayreti gösterin" dedi.

Resim önizlemesi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da, denetlemelerin geneli düşünüldüğünde durumdan memnun olduklarını ve denetimlerin yıl boyu devam edeceğini kaydetti.

AdminAdmin