EĞİTİM

Yunak'ta 'Mobil Trafik Eğitim Tırı'nda Öğrencilere Eğitim Verildi

Konya'nın Yunak ilçesine getirilen Emniyet Genel Müdürlüğüne ait `Mobil Trafik Eğitim Tır'ı sayesinde çocuklar hem eğlendi hem de bilgilendirildi.

Yunak'ta 'Mobil Trafik Eğitim Tırı'nda Öğrencilere Eğitim Verildi

Türkiye genelinde ilkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığının geliştirilmesi amacıyla başlatılan proje çerçevesinde hazırlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Mobil Trafik Eğitim Tırı’nda Yunak'lı çocuklara eğitim verildi.

Bir 10 kişi, yol ve sokak görseli olabilir

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığıarasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde ilçeye gelen eğitim tırda çeşitli okullardan gelen öğrencilere eğitim verildi. İlkokul öğrencilerine yönelik bir günlük program çerçevesinde öğrencilere tır içinde teorik, açık alanda ise uygulamalı eğitim verildi. Tırdaki mobil sınıfta trafik eğitimi gören öğrenciler, trafik işaretlerinin yer aldığı alanda ise polis eşliğinde akülü araç kullandı. Uygulamalı eğitimde, öğrenciler trafik kuralları hakkında bilgilendirildi. Tırı Konya’dan geldiklerini belirten Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, “İçişleri Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRTGenel Müdürlüğünün ortak projesiyle ‘Mobil Trafik Eğitim Tır’ları Türkiye’yi dolaşıyor. Bugün de girişimlerimizle Yunak ilçemize geldi. Bu sayede öğrencilerimize trafik bilincini aşılamaya çalışıyoruz. İlk olarak tırın içinde teorik eğitimler veriliyor ve daha sonra çocuklar dışarıya alınıp parkura geçiliyor. Eğitimler, uygulamalı olarak gösteriliyor” dedi.

Bir 5 kişi, yol, sokak ve yazı görseli olabilir

Öğrenciler ise böyle bir etkinlikle buluştukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Programa katılan Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, öğrencilerle sohbet etti, kitap, kırmızı düdük ve trafik kartlarını dağıttı

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

AdminAdmin