GÜNCEL

Yunak'ta Kütüphaneler Haftası Dolu Dolu Geçti

Yunak okulları, bu yıl 59. kez kutlanan Dünya Kütüphaneler Haftası kapsamında, çeşitli etkinlikler yaparak kitap ve kütüphanenin önemine dikkat çektiler.

Yunak'ta Kütüphaneler Haftası Dolu Dolu Geçti

Her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Dünya Kütüphaneler Haftasında bu yıl Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, haftayı dolu dolu geçirerek öğrencilerin kütüphanelere gitme alışkanlığı kazanmaları konusunda çalışmalar yaptı. 27 Mart'tan başlayarak 5 gün boyunca okullara belli saatler verilerek, öğrencilerin  ilçede bulunan 100. Yıl Atatürk İlçe Halk Kütüphanesine gitmeleri sağlandı. Ayrıca, hafta boyunca derslerin bir çoğu okul kütüphanelerinde işlendi.

5 gün boyunca öğrencilerle İlçe Halk Kütüphanesine giden ve okuma seanslarına eşlik eden Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, kitap ve kütüphane vurgusu yaparak haftanın dolu dolu geçtiğinin altını çizdi.

İşcan, hafta boyunca çocuklarla birlikte kütüphanede olmaya çalıştığını belirterek, "Hafta boyunca kitap okumanın ve kütüphanelerin öneminden bahsettik. Çocuklarımızı her gün sabah ve öğle olmak üzere iki seans halinde kütüphaneye taşıdık. Kütüphaneyle tanışmayan öğrenci kalmasın istedik. Kütüphanede arama ve araştırma yapma yöntemlerini, kütüphanede nasıl davranılması gerektiği konularını anlattık. Kütüphaneye abone olma,  ödünç kitap alma, kütüphanenin bilgisayar bölümünden ve akıl ve zeka oyunları alanından yararlanma gibi konularda da kütüphane yetkililerinden bilgiler aldık. Derslerimizi mümkün olduğunca okul kütüphanelerinde işledik. Kitap sayılarımızı artırdık. Kısacası haftayı dolu dolu geçirdik." dedi.

 

AdminAdmin