ASAYİŞ

Kargoyla Kaçak Silah Ticareti Polisin Gözünden Kaçmadı

Konya'da polis ekipleri piyasaya ruhsatsız silah sürüleceği bilgisi üzerine operasyon için düğmeye bastı. Bir kargo firmasında farklı ile gönderilmek üzere paketlenmiş vaziyette silah ele geçirilirken, göndericinin adresinde yapılan aramada ise satış için hazırlanmış çok sayıda kaçak silah ele geçirildi.

Kargoyla Kaçak Silah Ticareti Polisin Gözünden Kaçmadı

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği Ekiplerince kaçak silah üretimi ve satışı yapan şahıslara karşı yapılan operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Ekipler bir kargo firması aracılığıyla şehir dışına faturasız ve ruhsatsız silah gönderileceği bilgisi üzerine harekete geçti.

Polis ekiplerinin kargo firmasına ait şubede yaptığı aramada, şehir dışına gönderilmek üzere paketlenmiş silah ele geçirildi. Ekiplerce göndericinin adresine yapılan baskında ise çok sayıda kaçak silah ele geçirildi. Kargoda ve evde ele geçirilen 4 adet  Ruhsatsız Av tüfeği, 3 adet Kısa Pompalı Tüfek, 47 adet Tabanca Mermisi ve 1 adet Kurusıkı Tabancaya el konuldu.

Silah ticareti, kaçakçılığı, imalatı ve nakledilmesine yönelik 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanununa Muhalefet Suçundan gözaltına alınan 1 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AdminAdmin