YEREL
Giriş Tarihi : 19-03-2026 23:58   Güncelleme : 21-03-2026 09:57

Yunak Kaymakamı Taşavlı’dan Kabristan Ziyareti

Yunak Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Ramazan ayının manevi iklimini ihya etmek ve ebediyete irtihal eden şehitleri anmak üzere ilçe protokolüyle birlikte anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yunak  Kaymakamı Taşavlı’dan Kabristan Ziyareti

Ramazan ayının huzur ve bereket dolu atmosferinde gerçekleştirilen programda, Kaymakam Can Alperen Taşavlı’ya daire amirleri ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti. Yunak Merkez Kabristanlığı’na yapılan ziyarette,  Şehitlerin ve ilçenin geçmişine hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmiş vatandaşların ve kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

"Şehitlerimize Minnet Borçluyuz"

Ziyaretin en duygusal anları ise aziz şehitlerimizin kabirleri başında yaşandı. Şehitlik makamına özel bir hassasiyet gösteren Kaymakam Taşavlı, vatan toprağı için canlarını feda eden kahramanlarımızın kabirlerine karanfil bırakarak rahmet, minnet ve şükranla yâd etti. Kaymakam  Taşavlı, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmanın ve onları her vesileyle anmanın asli bir görev olduğunu vurguladı.

"Ramazan, Bir Hatırlama ve Tefekkür Ayıdır"

Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Kaymakam Can Alperen Taşavlı, Ramazan ayının sadece ibadet değil, aynı zamanda bir tefekkür ve vefa ayı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Ramazan ayının manevi iklimini yüreğimizde hissettiğimiz bu mübarek günlerde, aramızdan ayrılan vatandaşlarımızı ve kahraman şehitlerimizi dualarla anmak istedik. Bu tür ziyaretler, bizlere hem dünyadaki sorumluluklarımızı hatırlatıyor hem de manevi bağlarımızı güçlendiriyor. Ebediyete irtihal eden tüm  Şehitlerimize ve hemşerilerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve sevenlerine bir kez daha sabırlar diliyorum."

Kabristan ziyareti, yapılan toplu duaların ardından sona erdi. İlçedeki vatandaşlar, devletin temsilcilerinin mezarlık ziyaretine gösterdiği bu hassasiyetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

İmdat YAYLAİmdat YAYLA