SİYASET

Yıldırım Kaya: Gölyazı’nın İçme Suyu Sorunun Çözümünün Takipçisi Olacağız

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Cihanbeyli Gölyazı mahallesindeki yaşanan içme suyu sorunu hakkında bilgi almak için geldiği Gölyazı’da vatandaşlarla bir araya gelerek, “Gölyazı’da yaşanan içme suyu sorunun çözümü için görüştüğüm Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ yetkilileri Gölyazı’nın içme suyu sorununun 1,5 ay içinde tamamen çözeceklerini söylediler. Bizde takipçisi olacağız” diye konuştu.

Yıldırım Kaya: Gölyazı’nın İçme Suyu Sorunun Çözümünün Takipçisi Olacağız

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, beraberinde CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, İl Yönetim kurulu üyeleri, Cihanbeyli ilçe Başkanı Yakup Erdal ve ilçe yöneticileriyle birlikte Cihanbeyli Gölyazı Mahallesindeki yaşanan içme suyu sorunu hakkında bilgi almak üzere Gölyazı’yı ziyaret ederek, vatandaşlarla biraya geldi.

Gölyazı’daki bir kahvede vatandaşlarla bir araya gelen CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “1979 yılında Cihanbeyli Gölyazı’da öğretmenliğe başladım. Burası ekmeğini yediğim ve yolumu aydınlatan bir yerdir. 43 yıl aradan sonra tekrar buraya geldim. Sizlerle beraber olmaktan çok mutlu oldum. O zamanlar burada su ve su kanalları vardı.  O günde bugünde içme suyu sorunu vardır. Konya’nın genelinde su sorunu vardır. Ama buranın halkını susuz bırakmanın hiçbir gerekçesi olamaz.  DSİ bu işleri planlayamaz hale geldi. Bu sorunun çözümü Konya Büyükşehir Belediyesi ve iktidardır. Kimse sırtını buraya dönemez. Bir kardeşi olarak sizlerin bu sorununu paylaşmaya geldik. Bugüne gelmemde Gölyazı’nın emeği büyüktür. Sizlere teşekkür ediyorum. Bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapmaya geldik. Bütünleşmiş Şehir uygulaması yanlıştır. Konya merkezdeki mahallelerde su ve temizlik sorunu yaşanmıyorsa burada da yaşanmamalıdır. Biz iktidara gelirsek Bütünleşmiş Şehir uygulamasına son vererek, köy ve mahalle tüzel kişiliklerini koruyacağız. Tek adam rejimi bitecektir. Hep birlikte bu ülkeyi yeniden imar edeceğiz” dedi.

Gölyazı’da Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ yetkilileriyle telefonda konuşan Yıldırım Kaya, “Görüştüğüm Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ yetkilileri 1,5 ay sonra Gölyazı’daki içme suyu sorunu çözeceklerini söylediler. Bizde konunun takipçisi olacağız. Su sorunu dâhil çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Yeter ki iktidar sırtını dönmesin. Bu sorun çözülünceye kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

İçme suyu ve tarımsal sulamada yaşanılan sorunun takipçisiyiz

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Gölyazı’nın içme suyu sorununun artık çözülmesi gerektiğinin üzerinde durarak, “Bugün Gölyazı’da yaşanılan içme suyu sorunuyla birlikte Konya genelinde yaşanılan tarımsal sulamadaki sorun çözülmeyecek bir sorun değildir. Biran önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Her yerde dile getirdiğimiz su sorunun çözümü özellikle çiftçilerimizi rahatlatacaktır. Bu konuda bizleri düşen ne tür görev olursa olsun yerine getirmeye ve sorunun çözümü için elimizden ne gelirse yapmaya da devam edeciğiz. Dün olduğu gibi, bu günde konunun takipçisiyiz” diye konuştu.

Gölyazı’dan sonra Cihanbeyli’nin mahallerinde vatandaşlarla buluşan CHP heyeti vatandaşların sorunları dinledi.

 

AdminAdmin