GÜNCEL

Turizm Acentecilerinin Balon Keyfi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çumra – Çatalhöyük üzerinde denemelerini yapmış olduğu, sıcak balon uçuşlarına turizm ve seyahat acenteleri da katıldı.

 Turizm Acentecilerinin   Balon Keyfi

TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu’na(B.T.K.) bağlı acentelerden oluşan bir grup, Çatalhöyük’den kalkan sıcak hava balonu denemelerine katılarak fikir edinmiş oldular. Acentelerin bu deneyim sonucu ortak fikirleri, böyle bir turistik aktivitenin Konya bölgesinde yapılmasından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

 

TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan, “Ülkemizde belli bölgelerde sıcak hava balon uçuşu denemeleri yapılmaktadır. Hatta bazı turistik alanlarda uygulamalar da başlamıştır. Denizli ve Afyon’u buna örnek gösterebiliriz. Konya’da da rahatlıkla böyle turistik faaliyet yapılabiliriz. Ama bunun için her şeyden önemli olanı hava şartlarıdır. Hava şartları müsaadesi ölçüsünde yapılabilir. Bunun için bölgede balon uçuşları yapılabilecek alanlar belediyemiz tarafından araştırılmaktadır. Turizm açısından görülmeye değer en uygun alanlar araştırılmalı diye düşünüyorum. Sürekliliği sağlanırsa turizm sektörü ve şehrimiz bundan faydalanır" dedi.

AdminAdmin