YEREL

Veliler Pansiyonda Çocuklarıyla Bir Gün Geçirdiler

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, öğrenci velilerinin eğitimde aktif rol almaları için Veli-Okul buluşmaları sürdürüyor.

Veliler Pansiyonda Çocuklarıyla Bir Gün Geçirdiler

285Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu pansiyonunda kalan öğrencilerin velileri okula davet edilerek, çocuklarının kaldıkları mekanlar ile eğitim aldıkları okullarını görme imkanına sahip oldular. Yunak Kaymakamı Murat Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ‘ında katıldığı veli okul buluşmasında veliler, çocuklarıyla birlikte öğle yemeği yediler.

Toplantıda konuşan Kaymakam Karahan; ‘’Öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerle aynı çatı altında bir araya gelerek çocuklarının hangi imkan ve şartlarda eğitim aldıklarını görmeyi arzuladıklarını belirterek "Allah devletimize zeval vermesin. Gördüğünüz gibi çocuklarımızın ortamları ve yemekleri bir çoğumuzun evinde tam manası ile nadir bulunan ortamlardır,. Sizler rahat olun. çocuklarınız emanetimizdir. Onların en iyi bir şekilde eğitim alması için tüm imkanları seferber edeceğiz" dedi.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ise kanuşmasında şu ifadelere yer verdi , "Bugün burada birlikte olmamızın sebebi, çocuklarımıza huzurlu ve mutlu yarınlar bırakma adına birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak. Bunu başarabilmek için birlikte hareket etmek istedik.. Günümüzde eğitim öğretim dediğimiz zaman, talim terbiye dediğimiz zaman, sadece okul, sadece müdür veya öğretmen yeterli olmuyor. Yani hep birlikte bu sürecin içerisinde yer almak zorundayız. Gelişen teknoloji sebebiyle artık dünya çocukların cebinde . İstedikleri bilgiye anında ulaşabiliyorlar. Bu bilgiler her zaman doğru bilgiler olmuyor. O yüzden çocuklarımızı iyi yetiştirebilmeliyiz. Ahlaki değerlerimizi öğretebilmeliyiz. Onların bol bol okuması için kendimiz de örnek olmalı mutlaka okumalıyız" şeklinde konuştu.

Aileler, gezdikleri pansiyon yatakhane ve yemekhane başta olmak üzere okuldan ve idarecilerden oldukça memnun olduklarını belirterek okul müdürü Emine Erşan'a, müdür yardımcılarına, öğretmenlere ve kendileriyle birlikte olan ilçe Kaymakamı Murat Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan'a teşekkür ettiler. Öğrenciler ise velileriyle birlikte yemek yemenin ve onlarla birlikte bir günü okulda geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Kaymakam Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu ve İlkokulu öğretmenleriyle de bir araya gelerek, okulun eğitim durumu hakkında bir süre sohbet edip bilgi aldılar.

AdminAdmin