GÜNCEL

Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında ‘Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu Toplantısı’ Gerçekleştirildi

Şehrimizin sanayisine ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla düzenlenen "Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK)" toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında yapıldı

Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında ‘Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu Toplantısı’ Gerçekleştirildi

Üniversitelerimiz, sanayimiz, kamu kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve meslek kuruluşlarımızın işbirliğiyle şehrimizin vizyonunu tahakkuk etmek üzere yapılması gereken çalışmalara değinen Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Hedeflerin belirlenmesi, veri analizinin sağlıklı bir şekilde yapılması ve izleme değerlendirme sisteminin etkin bir şeklide kullanılması önem arz ediyor. Hem firma ve sektör bazlı olarak hem de kamu ve üniversiteler olarak İlimizin kalkınmasının bilimsel olarak veri analizine dayalı hedeflerinin belirlenerek bilgi teknolojilerin çok iyi kullanması bunların başında geliyor. Dolayısıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın riyasetinde Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu kuruldu. SANTEK Düzey 1 toplantı gündemi ağırlıklı olarak MEVKA ile beraber Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz tarafında hazırlanıyor.” dedi.

İlimiz sanayi ve teknolojisinin gelişimine katkı sağlayacak nitelikli işgücünün artırılması amacına yönelik yapılacak çalışmaların belirlenmesinin önemine değinen Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Nitelikli iş gücün arttırılması amacına yönelik yapılacak çalışmaların belirlenmesi önemli. Sanayimizin talep ettiği Nitelikli iş gücünün yetişmesi için eğitim kurumlarının duyarlı olması önemli. Dolayısıyla eğitim kurumlarının nasıl bir eğitim verip nasıl bir çerçevede olacağı nitelikli iş gücünün yetişmesi açısından önemli bir yöntem maddesi olarak önümüzde duruyor.” dedi.

İlimizin son zamanlarda Savunma Sanayi açısından büyük önem arz ettiğini vurgulayan Vali Özkan; ‘‘Savunma sanayi ile ilgili ASELSAN başta olmak üzere geleneksel olarak Beyşehir İlçemizin iki beldesinde alın teri ile yapılan faaliyetler önemli. Bunların da kooperatif olarak ASELSAN’a ortak olması önem arz ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın da teşrifleriyle İlimiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’ toplantısının çıktıları itibarıyla çok önemli olduğunu ve ilimizdeki sanayileşme sürecine çok ciddi bir ivme kazandıracağını değerlendiriyoruz. Dolayısıyla gündem maddelerimizden birisi de Savunma Sanayi açısından potansiyel arz eden İlimizde, savunma sanayi sektörünün gelişiminin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmaların belirlenmesi olacak.’’ dedi.

Vali Özkan, önümüzdeki dönem içinde orta ve uzun vadeli sanayi stratejimizle ilgili yapılacak işbirlikleri için ‘Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu Toplantısı’na katılım gösteren kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin önemli olduğunu ifade etti.

Toplantıda; ilimizin, sanayi, ekonomi ve teknolojisine ilişkin istişarelerde bulunularak yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman ve kurul üyeleri katıldı.

AdminAdmin