YEREL

Başkan Mehmet Badem ; 4 yıl 9 ayda Kadınhanı'nın Çehresini Değiştirdik

Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, Kadınhanı Belediyesince düzenlenen basın gezisinde Konyalı gazetecilere 4 yıl 9 ayda yaptıkları çalışmaları ve yeni dönem hedeflerini anlattı…

Başkan Mehmet  Badem ; 4 yıl 9 ayda Kadınhanı'nın Çehresini Değiştirdik

Kadınhanı'da üretim ve istihdam odaklı çalışmalar sürüyor. Basın mensuplarıyla bir araya gelerek devam eden çalışmaları anlatan çalışmaları anlatan Başkan Badem, "Yerel seçimlerden önce Kadınhanı ilçemize Organize Sanayi Bölgesi tabelasını dikeceğiz" dedi

 

Kadınhanı Belediye Başkanı Badem: Borçsuz bir belediyeyiz

Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, 4 yıl 9 ayda yaptıkları çalışmaları ve gelecek dönem projelerini gazetecilere anlattı.

Konya’dan gelen gazetecileri, tek tek yaptıkları projelerin bulunduğu alana götürerek gezdiren Başkan Mehmet Badem, “sadece Konya için değil ülkemiz için bile iddialı bir noktadayız, borçsuz bir belediyeyiz” şeklinde konuştu ve kilitli taş ve parke üretimini kendileri yaptıklarını, çimento ihtiyaçlarını karşılayacak tesisleri de kurduklarını ifade etti. Badem, bu alanlarda büyümeye de devam ettiklerini söyledi.

Kesimhane, hayvan pazarı, tekstil üretim fabrikası gibi yatırımları bu dönemde Kadınhanı’na kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Başkan Badem, özellikle tekstil fabrikasında onlarca insana istihdam sağladıklarını, birçok büyük markaya fason üretim yaptıklarını, üretimin yüzde 25’inin iç piyasaya yüzde 75’inin ise ihracata gittiğini belirtti. Başkan Badem, tekstil fabrikasında üretime devam ettiklerini de söyledi.

Gelecek dönem ile ilgili de konuşan Başkan Badem, kentsel dönüşümün hızlı bir tempoda sürdüğünü, 2024 yılının Eylül ayında kentsel dönüşümü Kadınhanı’nda tamamlamayı planladıklarını belirtti.

Konya Kadınhanı Belediyesi, üretim ve istihdam odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, kilitli parke taşı üretimi, tekstil gibi üretim yerlerini ilçeye kazandırdıklarını ve tarihi mekanların restorasyonlarını yaptıklarını belirterek, "Kadınhanı Belediyesi'nin hiçbir bankaya borcu bulunmuyor. Kendimiz üretiyoruz ve bu üretiminin karşılığını alıyoruz. Tekstil, hayvan pazarı, kilitli taş parke üretimi, hayvancılık ve spor tesisleri gibi birçok yatırımı Kadınhanı Belediyesi'ne kazandırdık. Biz üretiyoruz. Küçük büyük demeden çivi çakıyoruz. Biz yatırımlarımızı borç yaparak değil, kendi alnımızın teriyle kazanarak elde ediyoruz. Kadınhanı Belediyesi, ilk gün ki gibi aşkla çalışıyor. 100 yılın eserini Kadınhanı'na kazandıracağız. Tüm ülkeye büyük hizmetleri olan Sayın Murat Kurum ve Büyükşehir Belediye Başkanımız'ın çok destekleri oldu. İlçemizde mimari olarak Selçuklu Devleti'ni örnek alıyoruz" dedi.

img-20231128-143331.jpg

ÜRETİM NOKTASINDA VE BİRÇOK ALANDA GELİŞİYOR

Kadınhanı Belediyesi'nin birçok alanda çalışma yürüttüğü'nün altını çizen Başkan Badem, "Kadınhanı üretim noktasında ve birçok alanda gelişiyor. Konya sanayi şehri olmaya başladı. Yerel seçimlerden önce Kadınhanı ilçemize Organize Sanayi Bölgesi tabelasını dikeceğiz. Kadınhanı ilçemizi güzelleştirmek ve daha çok istihdam yaratmak için çabalıyoruz" şeklinde konuştu.

İSTİHDAM DAHA DA ARTACAK

Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem ilçede istihdamı arttırmak için çalıştıklarını belirterek, "Kadınhanı'nda istihdamımızı artırmak için çalışıyoruz. Tekstil, kilitli parke taşı üretimi, hayvancılık gibi alanlarda yatırımlarımız devam ediyor. Bu yatırımlar sayesinde ilçemizdeki işsizlik oranı azalıyor. Yerel seçimlerden önce Kadınhanı'nda Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmayı hedefliyoruz. Bu sayede ilçemizdeki istihdam daha da artacak" dedi.

img-20231128-143246.jpg

TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZI KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kadınhanı'nı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için de çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Badem, "İlçemizdeki tarihi ve kültürel mirasımızı korumak için çalışıyoruz. Bu kapsamda tarihi mekanların restorasyonlarını yapıyoruz. Ayrıca ilçemizdeki altyapı ve üstyapı çalışmalarını da sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin