YEREL

Vali Özkan, ‘Personelin Sesi, Adaletin Nefesi’ Konya Bisiklet Festivali’nin Startını Verdi

Vali Vahdettin Özkan, Adalet Bakanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında ‘Personelin Sesi, Adaletin Nefesi’ sloganı ile düzenlenen Konya Bisiklet Festivali’nin startını verdi.

Vali Özkan, ‘Personelin Sesi, Adaletin Nefesi’ Konya Bisiklet Festivali’nin Startını Verdi

Start öncesi bir konuşma yapan Vali Vahdettin Özkan; “Bu program inşallah 100. Yılında Cumhuriyetin değerlerinin pekişmesi ve gençlerimizle daha iyi bir şekilde buluşturulmasına vesile olur. Spor denilince; insanın beden ve ruh sağlığının muhafazasının çok önemli alan ve aynı zamanda yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın da bir vesilesi. Bu dayanışma; Ülkemizde, Şehrimizde hatta dünyada bütün insanların arasında çok nitelikli bir köprü vazifesi görüyor.’’ dedi.

 

Bisikletin İlimiz açısından ehemmiyet arz eden özellikli bir spor aracı olduğunu vurgulayan Vali Özkan; ‘‘Konya'da geleneksel olarak da bu alanda belli bir potansiyel var. Bunun artarak devam etmesi yönünde de bütün kurumlarımızın seferberliği var. Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyelerimizin, kamu kuruluşlarının ve en önemlisi de bisikletsever Konyalı Hemşehrilerimizin bu serüvende çok büyük katkısı var. ‘Personelin Sesi, Adaletin Nefesi’ sloganı ile düzenlenen Konya Bisiklet Festivali, Cumhuriyet değerlerimizin istikbale doğru götürülmesinin sembolü olur inşallah. Cumhuriyet değerleriyle beraber geçmişimiz ve medeniyetimizi istinat noktası yaparak istikamet üzerine bu dayanışmayı sürdürürken organizasyonu gerçekleştiren Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a ve adliye personelimize teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Konya Adalet Sarayı bahçesinde startı verilen Konya Bisiklet Festivali’ne Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra; Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Adalet Komisyon Başkanı Hasan Ay, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mevlüt Gülbudak, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Abdullah Gündüz, Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Deniz Köse, Konya Baro Başkanı Oktay Unkur ve çok sayıda bisikletçi katıldı.

AdminAdmin