GÜNCEL

Vali Kumbuzoğlu, şehidin emaneti ile okula geldi

Vali Kumbuzoğlu, şehit kızı Sümeyye’nin okulda ilk gününde yanında olarak evinden alıp okula götürdü.

Vali Kumbuzoğlu, şehidin emaneti ile okula geldi

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 2016 yılında Diyarbakır Hani’de bölücü örgüt üyelerinin döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybederek şehit düşen Uzman Çavuş Polat Özbek’in ilkokul çağına gelen kızı Sümeyye’yi, makam aracıyla evinden alarak okuluna götürdü. Okulun ilk gün heyecanını yaşayan Sümeyye, Vali Kumbuzoğlu’na sarılarak teşekkür etti.

Vali Kumbuzoğlu şehit kızı Sümeyye’yi okula bıraktığı sıcak ve samimi anlar kameralara yansıdı. Sümeyye’yi okula bırakan Vali Kumbuzoğlu’na, Milli Eğitim İl Müdürü Metin Alpaslan ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk eşlik etti.

Hain saldırı sonucunda Uzman Çavuş Polat Özbek’in kızı Sümeyye daha iki aylık bebekti. Babası şehit olduğunda İki aylık olan Sümeyye bugün okula başladı. Şehit Özbek’in eşi Zeynep kızı Sümeyye ile sohbet eden Vali Kumbuzoğlu tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileğinde bulundu. Okulun ilk gün heyecanını yaşayan Sümeyye’ye sarılan Vali Kumbuzoğlu; öğretmen olmak isteyen Sümeyye’yi makam aracı ile Hacı Mustafa Demir İlkokulu’na bıraktı.


Hacı Mustafa Demir İlkokulu’na giden minik Sümeyye okulunda Vali Kumbuzoğlu’nun elini bırakmadı. Vali Kumbuzoğlu küçük Sümeyye’yi arkadaşları ve öğretmeni ile buluşturarak çeşitli hediyeler verdi. Vali Kumbuzoğlu, öğrencilere başarı dileklerini sundu. Minik Sümeyye ile vedalaşan Vali Kumbuzoğlu her zaman görüşeceklerini belirtti.
Vali Kumbuzoğlu Sümeyye’yi okula bıraktıktan sonra yaptığı açıklamada; “Şehidimizin emaneti güzel yavrumuzu eğitim öğretim hayatına başladığı ilk günde yalnız bırakmak istemedik. Minik kızımız babasını hiç görmedi. Fotoğraflarından tanıştılar. Devletimizi ve milletimizin her bir ferdi onu kendi evladı olarak bağrına basıyor. Biz de onu ve tüm şehitlerimizin emanetlerini başımızın üzerinde taşıyacağız. Sümeyye ve tüm şehit çocuklarımıza eğitim ve öğretim döneminde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

AdminAdmin