GÜNCEL

Uzman Dr Abdurrahman Arslan Sağlıktaki Hizmet Skandalını Bir Bir Anlattı

Antalya Sağlık İl Müdürlüğünde hizmeti aksatacak ve doktorlara ''Gavur eziyeti değil de ney'' söylettirecek skandal haksızlığı bir, bir anlatan, Tabip-Sen Antalya İl Temsilcisi Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, İl Sağlık Müdürlüğü’nün uzman doktorlara yönelik ilçe görevlendirilmelerine tepki gösterdi.

Uzman Dr Abdurrahman Arslan Sağlıktaki Hizmet Skandalını Bir Bir Anlattı

Antalya Sağlık İl Müdürlüğünde hizmet aksamasına sebep olan uzman doktorlara yapılan  haksızlıklara tepkisini koyan,TSA  İl Temsilcisi Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan,şöyle devam etti.Müdürlüğü tarafından haftanın belli zamanlarda, ilçelerdeki devlet hastanelerine görevlendirmeyle uzman doktor gönderilmesinde yapılan uygulama tepki çekiyor. Antalya'nın 640 km'lik bir sahil bandına sahip olduğunun altını çizen TSA İl Temsilci Üyesi dr Abdurrahman ASLAN Sabah gittin akşam dönülmeyecek ilçeler var; uzak mesafe kat ediyoruz.  Yollarda eziyet çekiyoruz. ''Dalında yetkin olmayan, lise mezunu arkadaşlarımızın eline kalıyoruz" dedi."Yapılan uygulamanın zemini hazır değil. Vazifelendirmelerde, doktorun o ilçeye nasıl ulaşacağı, kaç saatte varacağı, nerede konaklayacağı, ne yiyip içeceği gözetilmiyor. Bazen ilçeye 1 günlüğüne görevlendirme yapılıyor, ertesi gün Antalya il merkezine dönüyorsunuz, bir gün sonra yine ayın ilçeye görevlendirme çıkıyor. Bu ilçe görevlendirmesi 2 gün olacaksa, arka arkaya yazılması lazım. Aralıklı yazılarak gavur eziyeti çektiriliyor. Taşra ilçede en ucuz pansiyonun günlüğü 250-300 lira. Özel arabasın bince dünya yakıt parası. Otobüsle gitse o ilçeye varana kadar öğlen olacak. Bir de aynı gün geri gelecek şekilde, çünkü ertesi gün il merkezinde görev var, görevlendirme yapıldı mı çekilen çilenin haddi hesabı yok.”

                    UZMANLAR ADETA  TAHRİK EDİLİYORLAR

Sağlık bakanlığına bağlı, Antalya’da İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı hastanelerde görevli hekimlerin en az ayda bir kez ilçelerde görevlendirilmesinde birçok sorun ve sıkıntı yaşandığını, harcamalarını kendi ceplerinden yapmak zorunda bırakıldıklarını belirten AEA Hastahanesi’nde görevli ve Tabip-Sen Antalya İl Temsilcisi olan Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan,“Hekim arkadaşlarımızın ilçelerde görevlendirilmesi karşısında büyük sorunlar yaşanıyor. Bir arkadaşımızın uzak bir ilçede görevlendirilmesi karşısında o arkadaşımızın harcırahı tam olarak karşılanmıyor. Arkadaşlarımızın görevlendirmeyle gittiği o ilçeye ulaşım bedeli belediye otobüs ücreti kadar hesaplanıyor. Diğer yandan o ilçede hekim arkadaşlarımızın ihtiyaçlarının tamamı kendi cebinden gidiyor. İşte bu nedenle uzman hekim arkadaşlarımıza 'gavur eziyeti' çektiriliyor. ” diye konuştu.

 

AdminAdmin