YEREL

Selçuklu’ya İki Güzel Mekan Daha

• Selçuklu Belediyesi’nin tema parklarından olan Seyir Tepesi’ne iki güzel mekan daha kazandırıldı. Selçuklu Seyir Kafe ve Koku Bahçesi düzenlenen programla açıldı. • Selçuklu Seyir Kafe manzarasıyla misafirlerini ağırlarken Koku Bahçesi de ziyaretçilere güzel kokularla eşlik edecek.

Selçuklu’ya İki Güzel Mekan Daha

Gerçekleştirdiği yatırımlarla ilçeye değer katan Selçuklu Belediyesi şehrin gözde mekanlarından olan Seyir Tepesi’ne iki önemli mekan daha ekledi. Selçuklu Seyir Kafe ve Koku Bahçesi düzenlenen programla açıldı.

Resim önizlemesi

Düzenlenen açılışa, AK Parti Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı, Orhan Erdem ve önceki dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, basın mensupları ve davetliler katıldı.  

Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı,“Hemşehrilerimiz şehrin stresini Seyir Tepesi’nde atıyor”

Selçuklu Seyir Kafe ve Koku Bahçesi’nin açılış programında konuşan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak bugüne kadar her yaştan insanın faydalanabileceği birçok sayıda sosyal tesisi, sağlık tesisini, spor tesisini, eğitim tesisini ve farklı alanlardaki birçok projeyi Selçuklumuza kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Bugün Konyamızın yeni cazibe merkezi olan Selçuklu Seyir Tepemizde yapımını tamamladığımız Seyir Kafemizin ve Koku Bahçemizin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Seyir Tepemiz, Selçuklu’nun en önemli mekanlarından biri oldu. Konya’nın en kuzeyi olan Ardıçlı’dan Meram Köyceğiz’e kadar tüm Konya’yı buradan görebiliyoruz. Temiz havasıyla, yeşil alanlarıyla, kamelyaları, mescitleri, koku bahçesi ve son olarak da kafeteryasıyla hemşehrilerimiz burada çok güzel vakitler geçiriyorlar, şehir hayatının stresini burada atıyorlar. Tabi burada en önemlisi ailelerimiz bir araya geliyor. Bizim aslında gerçekleştirmiş olduğumuz birçok projemizin temelinde de aile kavramı yer alıyor. Ailelerimizi nasıl bir araya getirebiliriz, onların bir arada daha fazla zaman geçirmelerini nasıl sağlayabiliriz, bu konuda hangi projeleri üretebiliriz, hangi etkinlikleri gerçekleştirebiliriz? Bunları düşünüyoruz. Seyir Tepemiz de ailelerimizin bir araya gelmesi açısından oldukça önem verdiğimiz, üzerinde durduğumuz bir projemiz. Tabi burada hemşehrilerimizin hem kafeterya hem de restoran hizmeti alabilecekleri bir tesise ihtiyaç vardı. Seyir Kafemiz ile bu ihtiyacı karşılamış olduk.” Dedi.

“Koku Bahçemiz ve Seyir Kafemiz Seyir Tepemize çok güzel bir renk kattı”

Seyir Kafe ve Koku Bahçesi ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Pekyatırmacı, “136 metrekaresi iç restoran alanı, 120 metrekaresi dış restoran alanı ve 210 metrekaresi bahçe olmak üzere toplam 466 metrekare alana sahip olan Seyir Kafemizde bütün detayları düşündük. Aynı anda 218 kişiyi ağırlayabildiğimiz Seyir Kafemizde hemşehrilerimiz mükemmel bir Konya manzarası eşliğinde hem kahvaltılarını yapabilecekler hem yemeklerini yiyebilecekler hem de çay kahve ya da diğer meşrubatlarını içip hoşça vakit geçirebilecekler. Bu anlamda Seyir Kafemizin Konyamıza önemli bir değer katacağını düşünüyorum. Burada, nezih bir ortamda hem hemşehrilerimizi, hem yerli hem de yabancı misafirlerimizi inşallah güzel bir şekilde ağırlayacağız. Yine yapımını tamamladığımız Koku Bahçemiz de Seyir Tepemize hem görsel anlamda hem de koku anlamında çok güzel bir renk kattı. 7 bin 500 metrekare alana sahip olan Koku Bahçemizde 128 tür kokulu bitki çeşidi, 16 adet banklı tag, 8 adet gül tagı ve 1.650 metrekare yürüyüş yolu bulunuyor. Burada da hemşehrilerimiz güzel kokuları teneffüs ederek fotoğraflarını çekinebiliyor. Seyir Tepemize kazandırdığımız Seyir Kafemizin ve Koku Bahçemizin hemşehrilerimize, Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

“Açılış ve temel atma programlarımız hız kesmeden devam edecek”

Konuşmasının sonunda yeni açılış ve temel atma müjdesi de veren Başkan Pekyatırmacı, “Yakın bir süre içerisinde inşallah Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz, Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademimiz ve Yazır 32 Derslikli İlkokulumuzun resmi açılış törenlerini gerçekleştireceğimizi de buradan belirtmek istiyorum. Yine çalışmalarında artık son aşamaya geldiğimiz Yelda Parkımızı da kısa bir süre içerisinde hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Yine yapım süreçlerini sürdürdüğümüz birçok projemiz var, bu projeleri de hızlı bir şekilde tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız inşallah. Bu vesile ile Seyir Kafemizin hemşehrilerimize, Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum, programımıza teşriflerinizden ötürü siz değerli misafirlerimize ve kıymetli protokolümüze de teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” Dedi.

Meram Belediye Başkanı Kavuş, “Şehrin en güzel yerlerini hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz

 

Resim önizlemesi

Konya büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri olarak bulundukları bölgenin en güzel yerlerini vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş,“ Yine hem piyasayı regüle etmek hem de insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılama adına orada yeme, içmeyle alakalı güzel mekanlar yapıyoruz. Akyokuş, Köyceğiz, Tavusbaba ve şimdi burayla beraber dördüncü bir tepemiz oldu ve hepsi birbirinden güzel, değerli ve kıymetli. Açıldığı günden bu yana on binlerce misafiri ağırlayan Seyir Tepesi sadece Selçuklu'ya ait bir değer olmaktan öte aynı Sille gibi Konyamıza değer katan bir bölge haline geldi. Aynı zamanda işletmede buradaki en büyük eksiği kapatıyor. Ben hem belediye başkanımızı hem de bu konuda ona destek veren tüm çalışma arkadaşlarını tebrik

ediyorum. Yeni mekanlarda, yeni açılışlarda buluşmak dileğiyle hayırlı olsun diyorum. Allah'a emanet olun” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Uzbaş,“ Hemşehrilerimizi mutlu etmek için çalışıyoruz”

Resim önizlemesi

 

Açılışı yapılan Selçuklu Seyir Kafe ve Koku Bahçesinin eserin Konya için hayırlı olmasını dileyen Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş,“ Bir şehri gerçek anlamda şehir kılan en önemli unsur o şehirdeki insanların mutluluğu ve refahı. Şehrimizin her bir noktasını birbirinden değerli yatırımlarla ihya ederken aynı zamanda hemşehrilerimizi mutlu etmek ve şehre anlam katıp güzelleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizde yükselen her proje ve her eser aynı zamanda aramızdaki birlik ve beraberliğin de ortak bir ürünüdür. Rabb'imden aramızdaki bu kardeşliği ve dayanışmayı her daim güçlü kılmasını diliyorum. Sille Seyir Tepesi mesire alanının oldukça önemli bir ihtiyacı giderecek olan Selçuklu Seyir Kafe, buraya gelen ziyaretçilere inşallah önemli ve keyifli bir hizmet verecek. Bu düşüncelerle sözlerime söz verirken, bu güzel eserin bir kez daha şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, başta kıymetli belediye başkanımız ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Konya İl Başkanı Angı,“Başkanlarımız şehri en üst noktaya taşımak için seferberlik halindeler”

 

Resim önizlemesi

Resmi açılışını yapılan bahçenin ve kafenin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,“Belediye başkanımızın şahsında emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyoruz. Bu şehri hizmet noktasında daha üst seviyeye taşımak için kıymetli büyükşehir belediye başkanımız başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımız seferberlik halindeler. Geçmişte bakımsız olan bir bölge kurumlar arasındaki bu iyi ilişkinin ve iş birliğinin neticesinde bu şehirde yaşayan insanlar kadar bu şehre ziyarete gelenler için hizmete açılan güzel mekanlara dönüşüyor. Orman Bölge Müdürümüze de buradan teşekkür ediyoruz. Ekilen her fidan, kurulan her oyun parkı ve kamelyalarıyla beraber şehrin insanlarının nefes aldığı, şehri görmeye gelenlerin de bu şehri hakkında kanaat edindiği mekanlar ortaya çıkıyor. Onun için başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kurum müdürlerimiz, kıymetli belediye başkanlarımıza, bu işe gönül veren gayret eden tüm belediye çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, tesislerimizin bahçemizin, kafemizin hayırlı olmasını diliyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı,“ AK Parti 22 yıldır hep eserleriyle gündeme geliyor”

AK Parti’nin 22 yıldır hep eserleriyle milletin karşısına çıktığını belirten AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı,“İşte bugün de milletimizin sosyal yaşamını geliştirecek Konyalının sosyal hayatına katkı sunacak çok önemli bir projenin açılışında bulunuyoruz. Konya modeli belediyecilik dediğimiz yerel yönetimlerde Konya'nın farkını burada bir kez daha görüyoruz. Konya dışından misafirimiz geldiğinde artık nereye götüreceğimizi şaşırıyoruz desek herhalde yeridir. Çünkü Büyükşehir

Belediyemizin gerçekten çok başarılı uygulamaları var. Kafemler, Palize ve Kırkikindi var. Karatay ve Meram Belediyemizin kafeleri var. Bugün de Selçuklu Belediyemizin birçok farklı sosyal hayata kattığı değerin yanına bir yenisini ekliyoruz. Ben kendim de burada gelip gezdiğimde açıkçası buraya böyle bir terasın yakışacağını başkanımla paylaştığımda başkanım zaten projesinin hazır olduğunu ve biteceğini söylemişti. Hamdolsun bugün milletimizin huzuruna buranın açılışıyla çıkıyoruz. Şunu ifade etmeden geçersek gerçekten eksik olur. Çünkü neden millet yirmi 22 yıldır AK Parti'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı bırakmıyor? İşte biz sürekli eserle eserlerimizle gündeme geliyoruz. Ben bu güzel tesisin yapımında emeği geçen başta başkanımız Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Konyalılar adına, vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz adına bu iftar tablosundan dolayı da tebrik ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Bütün hemşerilerimizle, bu güzel tesisi gelip görmeye, gezmeye davet ediyorum. Tekrar hayırlı, mübarek olsun inşallah.

Konya Valisi Vahdettin Özkan,“ Selçuklu Belediyemizi ve başkanımızı tebrik ediyorum

 

Resim önizlemesi

Konya’da geleneksel belediyecilik faaliyetlerinin dışında vatandaşların kültürel ve sosyal ihtiyaçlarının her çeşidine yetişebilen bir belediyecilik anlayışını gördüklerini söyleyen Konya Valisi Vahdettin Özkan. “Öncelikle Selçuklu Belediye Başkanımızı böyle güzel bir hizmeti Konyalı hemşehrilerimize sunduğu için, bütün ekibiyle beraber tebrik ediyoruz. Biraz önce daha yüksek bir tepeye, Gevale Kalesi’ne çıktım. Orada da esasen ilgili bakanlıkların ağırlıklı olarak yatırımları var. Bakanlıklarımıza tabii ki teşekkür ediyoruz. Stratejik düzeyde neler yapacağımızı önümüze koyuyor. Ama baktım ki Selçuklu Belediyemizin ağırlıklı çalışmaları hem insan kaynağı hem de finansal olarak var. Orada da bir medeniyetin keşfi noktasında o şehirlerin orta konulup çıkarılması bizim turizmimiz açısından da çok önemli. Orada çok nitelikli çalışmalar var. Bu yönüyle de gerçekten başkanımızı tebrik ediyor ve bütün herkesi orayı mutlaka görmeye davet ediyorum. Bu tesisin de mutlaka çok önemli bir misyonu olacaktır. İnsanlarımızın daha müreffeh bir hayat teneffüs etmesine yardımcı olacaktır. Misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.  

Resim önizlemesi

Konuşmaların ardından Selçuklu Seyir Kafe ve Koku Bahçesi" açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra açılışı yapılan yerleri gezdi.

Resim önizlemesi

AdminAdmin