ASAYİŞ

Uyuşturucuyu Tacirleri Polisten Kaçamadılar! 12 Tutuklama

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu satıcılarına yönelik kararlı mücadelesini sürdürüyor. Narkotik ekipleri Konya merkezde ve Akşehir’de gerçekleştirdiği operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirirken onlarca kişiyi gözaltına aldı. Polisin operasyonlarından bunalan zehir tacirlerinin uyuşturucuyu saklamak için akla gelmeyecek yöntemlere başvurması gözlerden kaçmadı.

Uyuşturucuyu Tacirleri Polisten Kaçamadılar! 12 Tutuklama

Narkotik ekipleri Konya’nın Karatay, Meram, Selçuklu ve Akşehir ilçelerinde yürüttüğü saha çalışmalarının ardından operasyon için düğmeye bastı. Birçok şahıs üzerinde ve ikamette arama gerçekleştirildi. Zehir tacirlerinin polis baskını olasılığına karşı uyuşturucuyu saklamak için geliştirdiği yöntemler ise iyice mide bulandırıcı bir hal almaya başladı.

YAKALANMAMAK İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALMIŞLAR(!)

Ekipler Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi’nde tespit edilen bir ikamete operasyon düzenlemek üzere harekete geçti. Ekipler adrese ulaştığında onları çift kapılı bir ev karşıladı. Zehir tacirlerinin akılları sıra polisi durdurmak için yaptırdığı ferforje çelik kapı ekipleri durdurmaya yetmedi. İçeri giren polis ekipleri evde arama yapmaya başladı.

Evi didik didik arayan polis ekipleri hayrete düşüren bir detayla karşılaştı. Zehir tacirlerinin uyuşturucuyu tuvaletin lağım giderine sakladıkları tespit edildi. Uyuşturucu satıcılarının akılları sıra polisin bulamayacağını düşünerek uyuşturucuyu gider borusuna sakladıkları, hatta sifona bilerek basmadıkları çünkü polis gittikten sonra çıkarıp tekrar pazarlayacakları ortaya çıktı.

Gider borusunda 15 gram eroin ve bir miktar bonzai maddesine ulaşıldı. İkamet içerisindeki 1 şüpheli ekipler tarafından gözaltına alındı.

SOKAK SATICILARINA YÖNELİK YAPILAN OPERASYONLARDA 18 GÖZALTI

Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Akşehir Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin zehir taciri ve sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonlarda yaklaşık 2 kilogram eroin, yaklaşık 100 gram bonzai, 200 adet uyuşturucu hap, bir miktar metamfetamin, esrar ve skunk maddesi ile 2 adet hassas terazi ele geçirilirken 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 6 kişi serbest bırakıldı.

AdminAdmin