TEKNOLOJİ

Öğrenciler Karatay’ın Bu Bilim Projesini Çok Sevdi

Karatay Belediyesi, ilçedeki eğitim kalitesinin artması amacıyla ilçe genelinde bugüne kadar birçok eğitim, spor ve sosyal tesisi hayata geçirdi. Bu yatırımlarıyla öğrencilerin eğitimlerine büyük katkı yapan Karatay Belediyesi, çocuk ile gençlerin bilime, araştırmaya ve keşfetmeye daha fazla yöneltmek amacıyla 2020’de TÜBİTAK işbirliğiyle başlattığı önemli projeyi sürdürüyor. Karatay Belediyesi, TÜBİTAK’ın aylık olarak yayınladığı “Meraklı Minik”, “Bilim Çocuk” ile “Bilim ve Teknik” dergilerini 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da 7 Kasım Salı gününe kadar kaydını “Yanıbaşımda Karatay” uygulamasından yapan binlerce öğrenciye yine ücretsiz bir şekilde evlerine kadar ulaştıracak.

Öğrenciler Karatay’ın Bu Bilim Projesini Çok Sevdi

Karatay Belediyesi, ilçedeki okul ve derslik ihtiyacının karşılanması, mevcut eğitim tesislerinin şartlarının iyileştirilmesi, Karatay genelindeki birçok noktaya spor ve sosyal tesis kazandırılması ile eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik önemli katkılar sunuyor.

Eğitim çağındaki binlerce Karataylı çocuk ve gençlerin eğitimleri ile gelişimlerini de önemseyen Karatay Belediyesi, 2020’de başlattığı TÜBİTAK bilim dergilerinin öğrencilerle buluşturulması projesini bu yıl da sürdürüyor.

Resim önizlemesi

BAŞVURULAR 7 KASIM’A KADAR “YANIBAŞIMDA KARATAY” UYGULAMASINDAN YAPILABİLECEK

Karatay Belediyesi’nin Türkiye’nin en kapsamlı belediye halkla ilişkiler uygulaması olan “Yanıbaşımda Karatay”dan 7 Kasım Salı gününe kadar kaydını oluşturan binlerce anaokulu, ortaokul ve lise öğrencilerine bu eğitim-öğretim döneminde de “TÜBİTAK Meraklı Minik”, “TÜBİTAK Bilim Çocuk” ile “TÜBİTAK Bilim ve Teknik” dergilerini ücretsiz bir şekilde evlere kadar gönderecek.

ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN YAPTIĞIMIZ HER YATIRIM YARINLARIMIZIN İNŞASI DEMEKTİR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, TÜBİTAK bilim dergisi projesiyle eğitim çağındaki tüm çocuk ve gençlerin bilimin ışığında yetişmesini önemsediklerinin altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca; “Çocuklarımız ve gençlerimiz gözümüzün nuru ve geleceğimizin sahibiler. Onlara yaptığımız her yatırım yarınlarımızın inşası demektir. Bu amaçla ilçemize yeni okul kazandırılmasından okulların fiziki altyapısının güçlendirilmesine kadar birçok proje hayata geçirdik ve bu gayretlerimiz doğrultusunda son 4.5 yılda 8 okul ve etüt merkezleriyle birlikte Karatay’ımıza 129 derslik kazandırdık. Tüm okullarımıza TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplıkları kurduk. Karatay Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) yapımını tamamladık. 2019 yılından bugüne kadar öğrencilerimize 450 bin kitap desteği sağladık. Yine 2019’dan bu yana ilkokul 1. sınıfa başlayan 10 bin öğrencimize çanta kitap desteğinde bulunuyoruz. Trafik Eğitim Parkı ve Simülasyon Merkezimizde ilkokul 4. sınıfta okuyan binlerce öğrencimize trafik eğitimi veriyoruz. Üniversitelere ilk defa kayıt olan ilçemizdeki öğrencilere bir defaya mahsus nakdi destek sağlıyoruz. ROBOKARATAY Projemizi hayata geçirdik. Öğrencilerimiz arasında Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvaları düzenliyoruz. Sonuçta da belediye olarak evlatlarımızın geleceği için 1 milyar TL üzerinde yatırım yaptık” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN YÜREKLERİMİZİ KABARTACAK BAŞARILARA İMZA ATMASI İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Resim önizlemesi

Hayatı anlamanın ve yorumlamanın en güzel yol ile yöntemin bilim olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, kendisini geliştiren, bilgi ve birikimle donatan gençlerin, yarının söz sahibi olacağına vurgu yaptı.

Hasan Kılca sözlerini şöyle tamamladı; “Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimde, ilimde, teknolojide, mimari ile mühendislikte örnek gösterilen nesiller olmalarını çok önemsiyoruz. Al bayrağımızı en yükseklere çıkaracak yeni dünyanın öncüsü çocuklarımızın yüreklerimizi kabartacak başarılara imza atması amacıyla bizler de üzerimize düşeni yapmanın gayretindeyiz. Bu hedefle de 2020’den bu yana TÜBİTAK tarafından yayınlanan ‘TÜBİTAK Meraklı Minik’, ‘TÜBİTAK Bilim Çocuk’ ile ‘TÜBİTAK Bilim ve Teknik’ dergilerini binlerce anaokulu, ilkokul ve lise öğrencisine ücretsiz bir şekilde evlerine kadar ulaştırıyoruz. Türkiye’de ilk kez Karatay Belediyemiz tarafından hayata geçirilen ve bu yıl da sürdürdüğümüz bu özel gelenekle çocuklarımızın, gençlerimizin her birinin yepyeni ve doğru bilgiyle donatılmış nesiller olmalarını önemsiyoruz.”

Resim önizlemesi

AdminAdmin