YEREL

TOKİ tırı Konya’da Vatandaşları Bilgilendirdi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde sıra temel atmada. Ay sonunda sona erecek başvuruların ardından 2023 yılı Mart ayında kura çekimi yapılacak. Bilgi almak isteyenler için TOKİ tırı da Konya'ya geldi.

TOKİ tırı  Konya’da  Vatandaşları  Bilgilendirdi

 

Tanıtım tırında görevli proje sorumlusu Hüseyin Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırın Ankara, Kırşehir ve Yozgat'ın ardından Konya'ya geldiğini belirtti.

Artan kira ve konut fiyatları nedeniyle bir dizi tedbir çalışmasına girişen hükümet 250 bin sosyal konut kampanyasında başvuru sürecini başlatmıştı. Başvuruda rekora ulaşan konutların kuraları 2023 yılı Mart ayında çekilecek. 25 Ekim'de ise Konya'da temel atma töreni gerçekleştirilecek.

2 yılda teslim edilecek konutların ödemeleri kura çekiminden sonra başlayacak. Hak sahipleri önce yüzde 10 ödeme yapacak ve hak sahibi olarak anılacak. Bunun ardından aylık taksitlerin ödemeleri sürecek. 2 yılın sonunda hak sahipleri konutlarını teslim alacak. Bu durum vatandaşta tedirginliğe yol açtı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ödeme koşullarının oldukça uygun olduğunu ve vatandaşların küçük tasarruflarla taksitleri ödeyebileceğini söylemişti.

Arsa fiyatları konusunda da bilgiler veren Çelik, "Arsa en çok sorulan sorular arasında. Konya'da 55 bin adet arsa tahsis edildi. Bu arsalarımız müstakil ve müşterek olarak iki türlü. Müstakil arsalarımız 192 bin 500 lira, 10 eşit taksit şeklinde planlandı. Müşterek arsalarımız ise 112 bin 500 lirada başlayan fiyatlarla fiyatlandırıldı. Burada herhangi faiz ya da artış söz konusu değil." dedi

Toplu Konut İdaresi tarafından hazırlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” tanıtım tırı, sosyal konut projesinin detaylarını vatandaşlara yerinde anlatmak amacıyla yollara koyuldu. Tırın sıradaki durağı ise Konya oldu. “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” tanıtım tırı 17 ilin meydanlarını gezerek sosyal konut projesini anlatacak. Kılıçarslan Şehir Meydanı'na gelen tır 21-23 Ekim tarihleri arasında vatandaşların sorularını dinleyecek. Projeye ise şimdiye kadar 7,5 milyon kişi başvurdu. Konut başvuruları 31 Ekim’e arsa ve iş yeri başvuruları ise 7 Kasım’a kadar sürecek.

 HABER MERKEZİ

 

AdminAdmin