GÜNCEL

Ticaret İl Müdürü Çağlayan , Ramazan ayı öncesi Konya'da market denetledi

Konya'da Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince, bazı zincir market şubelerinde etiket ve haksız fiyat artışı denetimi gerçekleştirildi.

Ticaret İl Müdürü  Çağlayan , Ramazan ayı öncesi Konya'da market denetledi

Ticaret Bakanlığı ekipleri, yaklaşan ramazan ayı öncesince aralarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'nın da bulunduğu 10 ildeki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi. Düzenli olarak market denetimlerini sürdüren Bakanlık, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla bu denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda Bakanlık ekiplerince Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde eş zamanlı fahiş fiyat ve etiket denetimi yapıldı

Ticaret Bakanlığından Ramazan ayı öncesi Konya'da market denetimi

Ekipler, özellikle temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Denetimlerde, ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatı gibi bilgilere bakıldı. Meyve ve sebze reyonunda da ürünlerin menşei ve geliş fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edildi.

aa-20240226-33814877-33814874-konyada-etiket-ve-haksiz-fiyat-artisi-denetimi-yapildi.jpg

 

Konya'da da Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince, bazı zincir market şubelerinde etiket ve haksız fiyat artışı denetimi gerçekleştirildi. Konya Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan ve il müdürlüğü ekipleri de Konya'nın Selçuklu ilçesindeki marketlerde denetimde bulundu. Çağlayan, yaklaşan ramazan ayı öncesinde denetimleri yoğunlaştırdıklarını, tüm kentte denetim çalışmaları yaptıklarını söyledi.

AdminAdmin