YEREL

SÜ Öğrencileri, Serebral Palsili Çocuklar İçin Gönüllü Oldu

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından Tıp Fakültesi Hastanesi Mehmet Emin Bakdemir Serebral Palsi Ünitesinde tedavi gören çocuklar için “Oynar mısın Benimle?” adlı etkinlik düzenlendi.

SÜ Öğrencileri, Serebral Palsili Çocuklar İçin Gönüllü Oldu

Serebral palsili çocuklar ve gönüllü öğrenciler arasında nitelikli arkadaşlık bağı kurulması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, “Fakültemizde 12 öğrenci topluluğumuz var. Hepsi aktif olarak çalışıyor. Gönüllü öğrencilerimiz oldukça fazla. Öğrencilerimize her türlü desteği veriyoruz. Öğrencilerimiz, çocuklarla birlikte olmak istediklerini söylediler ve bizler de harekete geçtik. Gençlerimizin toplumla ilgili farkındalıklarının arttığını düşünüyorum. Öğrencilerin bu tarz etkinliklerde yer alması çok önemli. Toplumsal sorunlara ve değerlere karşı da öğrencilerde sorumluluk bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz. Gençlerimize güvenip rol vermemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL İZOLASYONU ÖNLEMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Selçuk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Zeliha Üzümcü de “‘Yeter ki Gülsünler’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen “Oynar mısın Benimle?” etkinliği ile SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Mehmet Emin Bakdemir Serebral Palsi Ünitesinde tedavi alan çocuklar ile Fen Fakültesindeki gönüllü öğrencilerin birlikte vakit geçirmelerini, sosyal aktiviteler yapmalarını, engelliye tıbbi bakış yanında sosyolojik bakışla yaklaşılmasını, psiko-sosyal açıdan desteklenmesini, ileride öğrenci olacak engellilerin sosyal hayata katılımının kolaylaştırılmasının sağlanmasını, akran zorbalığı konusunda da farkındalık oluşturularak sosyal izolasyonu önlemeyi amaçlıyoruz. Proje ile ayrıca serebral palsinin arkadaşlığa, eğlenmeye, öğrenmeye engel olmadığını göstermek ve çocukların sosyalleşmesini sağlarken ailelerine de destek vermeyi hedefliyoruz.” dedi.

“ÜNİVERSİTE HASTANESİNİN BÜNYESİNDE AÇILAN İLK MERKEZ”

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mehmet Emin Bakdemir Serebral Palsi Ünitesi Sorumlusu ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ABD Başkanı Prof. Dr. Funda Levendoğlu da “27 Temmuz’da açılan Ünitemiz, şu anda 40 hastaya hizmet veriyor. Serebral palsi ve fizyoterapiye ihtiyacı olan diğer çocuk hastalara hizmet veriyoruz. Servisimiz var ve hastaları ücretsiz bir şekilde evlerinden alıp birimimize getiriyor, tedavinin ardından evine bırakıyor. 0 – 17 yaş arasındaki tüm çocuklara hizmet veriyoruz. Polikliniğimizde 1 öğretim üyesi, 1 asistan görev yapıyor. Burası, Türkiye’de bir üniversite hastanesinin bünyesinde açılan ilk merkez. Bu, profesyonel ellerin hiçbir kar amacı gütmeden çocukların üzerinde olmasını sağlıyor. Çocukların gelişimi tam olarak değerlendirilebiliyor.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, Fen Fakültesinde eğitim gören gönüllü öğrenciler, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mehmet Emin Bakdemir Serebral Palsi Ünitesindeki çocuklarla oyunlar oynadı, çeşitli hediyeler verdi.

AdminAdmin