YEREL

Selçuklu’da Kırsal Kalkınmayı Arttıracak Çalışmalar Ele Alındı

Selçuklu Belediyesi tarafından kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kalkınmasını arttırmaya yönelik yapılacak çalışmalar düzenlenen toplantı ile ele alındı.

Selçuklu’da Kırsal Kalkınmayı Arttıracak  Çalışmalar Ele Alındı

Selçuklu Belediyesi dış mahallerde yaşayan vatandaşların üretim ve istihdam yönünden desteklenmesi ve bu doğrultuda kalkınmanın arttırılması amacıyla Kırsal Kalkınma Müdürlüğü bünyesinde bugüne kadar olduğu gibi bunda sonra da önemli çalışmalara imza atmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Selçuklu’nun kırsal bölgelerindeki ekonomik faaliyetler ve üretim verilerinin ele alındığı ve yapılabilecek çalışmaların etraflıca değerlendirildiği bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, mahalle muhtarları ve mahalle temsilcileri katıldı.

Başkan Pekyatırmacı,“Selçuklu kırsal kalkınma noktasında daha da aktif olacak”

Kırsal Kalkınma Müdürlüğü’nün mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda bugüne önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Yapılan sunumlu toplantı ile bugün farklı bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Toplantımızın gündemi, dış mahallelerimizde  hayvancılık ve tarım başta olmak üzere diğer alanlarda yapılan üretimler, ürün çeşitliliği ve bunlarla ilgili istihdam imkanlarının artırılması ve mevcut üretilen ürünler ve bunların geliştirilmesiyle ilgili yapılabilecek çalışmalar. Toplantı kapsamında hem ürün çeşitliliğini arttırmak hem üretim imkanlarını genişletmek hem de üretilen ürünlerin daha iyi şartlarda ekonomik bir değer kazanabilmesi için yapılabilecekleri ele alacağız. Bununla birlikte dış mahallelerimizde istihdamın arttırılması, dış mahallelerimizdeki gençlerimizin daha fazla kendi bölgelerinde ikamet edebilmeleri için onlara ne tür imkanlar sunabiliriz? Bunlarla ilgili hem genel bir sunum hem de istişare ve değerlendirme toplantısı planladık” dedi.

“Kırsal kalkınma noktasında her türlü desteği vermeye hazırız”

Selçuklu’da kırsal kalkınmanın arttırılmasına yönelik destekleri daha da artıracaklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Mevcut ürünlerin daha yüksek katma değerli bir şekle dönüştürülmesi için bundan sonra çok daha büyük bir çaba sarf edeceğimizi bilmeniz bizim için önemli. Bu noktada eğitimfaaliyetlerinden desteklemeye varıncaya kadar etkin ve güçlü bir şekilde yer alacağımızı bilmenizi isterim. Tohum desteği, fide desteği, herhangi bir kanatlı üretimi yapılacaksa onunla ilgili civciv desteği ne gerekiyorsa bu süreçte katkı sağlamaya devam edeceğiz. Tabii sadece tarımsal ve hayvansal üretim değil özellikle gençlerimizin ve bayanların dış mahallelerimizde üretime katkı sağlayabilecekleri, el sanatları, halıcılık gibi farklı alanlarda da onların hem geliştirilmesi hem de desteklenmesi anlamında üzerimize düşen ne varsa bunları yapma noktasında hazır olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum. Bu noktada bu ilk toplantımızı yaparak hedeflerimizi ortaya koymuş olduk. Bundan sonraki süreçte de bize önerileriniz olabilir. Bizim katkı sunmamız gereken işler olabilir. Bunlarla ilgili de Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz’ün kapısı sizlere her zaman açık. Hedefimiz kırsalda, dış mahallelerimizde mutlaka hem üretimi, hem istihdamı, hem de orada ikamet eden gençlerimizin sayısını artırmak. Bunun için çaba göstereceğiz. Bu noktada sizlerin de gayretlerini istiyoruz. Mutlaka herkesin bunun için çaba sarf etmesi, kafa yorması gerekiyor. Kaymakamımız her zaman zaten bu konularda destekçimiz. Sadece belediye olarak değil, devlet olarak da, hükümet olarak da zaten kurumlarımız gereken desteği vermeye her zaman hazırlar. Kaymakamımız ve ilçe başkanımızla da birlikte istişarelerimizi yürüterek inşallah en güzel hizmetleri yapmaya, bundan sonra devam edeceğiz. Ben toplantımıza katılan tüm muhtarlarımıza, mahalle başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte faydalı, hayırlı çalışmalar yapmayı Rabbim bize nasip etsin diye dua ediyorum. İlçe başkanımıza ve kaymakamımıza da özellikle bizlerle birlikte oldukları için, teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” diye konuştu.

Başkan Özer,“Tarım ve hayvancılığın stratejik önemi daha da artacak”

Dünyada kırsal kalkınmanın, tarım ve hayvancılığın çok önemli ve kıymetli olduğu zaman dilimi içerisinde yer aldığımızı söyleyen AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “Pandemiyle başlayan süreç ve daha sonrasında savaşlardan kaynaklanan bir takım zorluklardan sonra özellikle tarım ve hayvancılıkta kendi içerisinde yeterli olabilen ülkeler ön plana çıkıyorlar. Dolayısıyla Türkiye'de de son birkaç sene içerisinde tarım ve hayvancılık özellikle gözde olan bir sektör haline geldi. Hem devletimiz hem kooperatifler hem belediyelerimiz bu alanda ellerinden gelen her türlü desteği vermeye gayret ediyorlar. Tarım İl Müdürlüğümüz, ilçe müdürlüğümüz, kooperatifler, projelere destek veren birtakım kuruluşlarla birlikte Selçuklu Belediyemizde daha aktif bir şekilde kırsal kalkınma anlamında bu işin içerisinde olacak. Zaman içerisinde özellikle başkanımızla yapmış olduğumuz ziyaret dilimlerinde bu konuları mahalle başkanlarımızla, muhtarlarımızla konuşuyoruz. Tabii her mahallenin kendine has birtakım sorunları veya öncelikleri olsa da ön plana çıkan iki tane konu var. Bunlardan birisi özellikle tarımsal üretimle ilgili su sorunu, suyla ilgili olan mesele. Diğeri de istihdamla ilgili olan mesele. Yani köy nüfusunun yerini koruyamaması özellikle gençlerin göç etmesi nedeniyle özellikle kırsalda arzu edildiği şekilde bu işlerle ilgilenecek insanların sürekli azalması. Tabii bunlar aslında birazcık da bu işin, bu sektörün, tarımın, hayvancılığın ne kadar cazip olduğu, ne kadar getiri getirdiği, gelir getirdiği ve de kısmen orantılı. Önümüzdeki dönem tarım ve hayvancılık öyle görünüyor ki özellikle daha da önemli ve stratejik bir hal alacak. Bizler bunu Selçuklu ailesi olarak nasıl

 

 

 

 

 

daha iyi yapabiliriz? Neleri birlikte yapabiliriz? Nasıl birbirimize destek olabilirizi olgunlaştırmak ve bir çerçeveye oturtmak için yapılan bir toplantıdayız. Burada özellikle öncelikle bu programı tertip ettiği için Selçuklu Belediye Başkanımıza ve değerli çalışanlara teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı olur. Güzel bir toplantı gerçekleşir ve güzel bir netice alırız.” Şeklinde konuştu.

Kaymakam Tortop,“ Dünya tarımsal üretimin stratejik önemini gördü”

Tarımsal üretimin ve hayvancılığın öneminin artışına dikkat çeken Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, “Eskiden sanayi sektörü tabii çok daha ön plandaydı. Ancak son bir iki yıl içinde gördük ki tarım sektörü de gerçekten stratejik bir sektör.  İnsanların karnını doyurmadığınız zaman ne kadar telefonunu üretseniz, makinede üretseniz netice itibariyle gıda sektöründeki yaşadığımız olumsuzluklar birçok ciddi problemin de gelecekte insanlığı karşılayacağının bir göstergesi oldu. Tarımsal üretim elbette kırsalda yapılır tabii. Şehrin göbeğinde merkezinde tarımsal faaliyette bulunmanız hem doğru değil, hem bu beklenen, istenen bir şey de değil. Ama kırsal kesimdeki potansiyelimizin de maksimum düzeyde değerlendirilmesi noktasında bazı eksikliklerimizin de olduğu ortaya çıktı. Hem de bu sektörün gerçekten ihmal edilmeyecek önemli bir sektör olduğu noktasında da çok ciddi verilerle karşılaştık. Tabii değerli muhtarlarım belediyemizin yaptığı çalışma fevkalade güzel. Bunun üzerine biz de üzerimize düşeni yapmak için sürece dahil olacağız. Bizler de, sizler de vatandaşların işini görmek onlara hizmet etmekte hep beraber yükümlüyüz. Özellikle sizler vatandaşlarımızın bizlerle iletişim kurmasında köprü vazifesi olmak gibi çok önemli bir misyonuda yerine getiriyorsunuz” şeklinde konuştu.

Kırsal kalkınmanın arttırması noktasında atılacak adımların etraflıca değerlendirildiği toplantıda muhtarlarda görüş ve önerilerini dile getirdi.

AdminAdmin