EKONOMİ

STK temsilcileri TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Ziyaret Etti

Türkiye’nin farklı illerinde faaliyetlerde bulunan iki bine yakın sivil toplum kuruluşunun kendi illerinde oluşturdukları platformların temsilcileri 31 Ocak ve 01 Şubat 2024 tarihleri arasında Ankara’da, Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları adı altında iki gün süren istişari görüşmelerde bulunmuşlardır.

STK temsilcileri TBMM Başkanı  Numan Kurtulmuş Ziyaret Etti

İstişarelerin neticesinde STK temsilcileri hükümete ve kamuoyuna yönelik olarak beklentilerini basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmuş ardından taleplerini iletmek ve işbirliği içerisinde neler yapılabileceğini görüşmek üzere ziyeretler gerçekleştirmişlerdir.

Bu bağlamda TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş ziyeret edilmiş, sivil toplum kurumlarının talep ve beklentileri ifade edilmiştir.

TBMM Başkanı Numan kurtulmuş şu değerlendirmelerde bulundu:

Siyonist İsrail'in saldırılarının sürdürülebilir olmadığını, dünyanın savaşın durdurulması noktasına geldiğini, bu sebeple israil'in ateşkes için çare aradığını ifade ederek üç temel noktaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Birincisi Netanyah hükümeti ve İsrail'in tüm platformlarda yalnızlaştırılması gerekiyor. Roma Sözleşmesi sebebiyle taraf olamazsak da meselenin takipçisiyiz. Bu çerçevede gerek Türkiye gerek dünya çapında vicdan sahibi insanların sergilediği protesto gösterilerin çok önemli olduğunu, platform temsilcilerinin şahsında milletimize teşekkür ettiğini ifade etti.

İkincisi bundan sonrası için çok uzun soluklu bir mücadelenin hepimizi beklediğini, İsrail'in en büyük gücünün İslam dünyasının dağınıklığı olduğunu 7 Ekim'den bugüne bu konu ile ilgili ciddi bir görüşme trafiğinin halen devam ettiğini belirtti.

Bu çerçevede Arap dünyasında liderler düzeyinde Kudüs meselesine yaklaşım açısından ciddi bir değişim gözlediğini bu değişimin Kudüs davasına katkılarını önümüzdeki günlerde göreceğimizi umut ettiğini vurguladı.

Üçüncü, 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bir devlet statüsünün tanıdığını fakat o gün Kudüs'ün henüz bölünmemiş olduğunu bu çerçevede bölgedeki yerleşimciler (Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın ifadesiyle toprak hırsızları) ile ilgili probleminin çözümüne yönelik bir irade ortaya koymamız gerektiğini ifade etti.

7 Ekim'den bugüne Filistin’de yaşanan soykırıma karşı gösterdikleri duyarlılık sebebiyle sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederen ederim meselesinin gündemden düşürülmemesi gerektiğini vurguladı.

AdminAdmin