SİYASET

S.P Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karaduman Konya Basını İle Buluştu

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam , Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Karaduman ve merkez ilçe belediye başkan adayları ile birlikte bir otelde seçim çalışmalarıyla alakalı basın toplantısı düzenledi..

S.P Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karaduman Konya Basını İle Buluştu

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik olarak çok zorda olduğunu söyledi.

Karaduman, “Büyükşehir Belediye başkanımızdan bu borcun ne olduğuna dair herhangi bir bilgi alamadım” dedi. Karaduman, birkaç gün önce Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a bu konu ile ilgili soru sorulduğunu, Altay'ın ise soruya somut değil, soyut yanıt verdiğini aktardı.

Siyasetin günün sonunda matematik olduğunu kaydeden Karaduman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyaset, cümle kurmanın ötesinde rakamlarla ilişkilendirilmiyorsa o siyasetin gerçeklikle bir irtibatı yoktur. Çıkacaksınız Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ne kadar, her yıl faize verdiğiniz paralar ne kadar açıklayacaksınız. İnsanımıza hesap vereceksiniz. Biz, belediyeyi kazandığımızda aylık bilançomuzu Konyalılar ile paylaşacağız. Hesap verebileceğiz, şeffaf olacağız. Benim, belediye borcu ile ilgili aldığım bazı bilgiler var. Bu bilgilerin teyide ihtiyacı var. Kesin bir veri olarak ifade edersem doğru olmaz ancak Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 12 milyar lira gibi bir bütçesi var. 4,2 milyar lira şu anda Büyükşehir Belediyesi'nin borcu olduğuna dair dün bir bilgi aldım. Bilginin sıhhati ile ilgili bunu netleştireceğim ve kamuoyu ile paylaşacağım. Kesin bir veri olarak söyleyemem. Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağım. Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşımızın vergilerini topluyor. Alınan vergiler, belediyenin borcunu ödemek için değil, borcun faizini ödemekte ancak kullanılabiliyor. 2020 yılında 721 milyon TL biz faize harcamış olduk. Belediyenin kasasından, insanımızın alın terinden aldığımız paraları faiz lobilerine aktarmış olduk. Bu para, hizmete aktarılmış olsaydı emin olun Konya'da ulaşım ve trafik sorunu ortadan kalkardı.”

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman ayrıca insanların Konya Büyükşehir Belediyesi'ni bulmakta zorlandığına da dikkat çekti. “Böyle bir garabetle karşı karşıyayız” diyen Karaduman, şunları kaydetti: “Biz, insanımızın belediyelerden korktuğu anlayışa son vereceğiz. İnsanımız, sorununu belediyeye götürürken, belediyenin nerede olduğunu bulmakta zorlanıyor. Böyle bir yaklaşımla değil, insanımızla doğrudan irtibat kurulacak bir anlayışı oluşturacağız.”

AdminAdmin