KÜLTÜR - SANAT

Selçuk Üniversitesinde ‘Gönül Dağı’ Dizisi Oyuncularıyla Söyleşi Yapıldı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Gönül Dağı’ dizisi oyuncularıyla söyleşi programı gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesinde ‘Gönül Dağı’ Dizisi Oyuncularıyla Söyleşi Yapıldı

Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmran Aslan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Makbule Evrim Gülsünler, Doç. Dr. Abdülkadir Gölcü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Selçuk Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yapımcı Ferhat Eşsiz, Gönül Dağı dizisinin çıkış noktasını şöyle anlattı: “İç Anadolu Bölgesi’nde bizi bize anlatan ekranda kendimizi izlediğimiz, bizi yansıtan bir proje arayışıydı. Gönül Dağı dizisinin tasarımı ve karakterleri senaristimiz Ali Hocamız üretti. Projenin ortaya çıkması için çok ciddi bir mesai harcadık. Talip olduğumuz değerin, yani örfümüzün, adetimizin ve kültürümüzün çok keskin bir yeri vardı. Çünkü nasıl anlatılırsanız o şekilde geleceğe aktarılıyor. Kültürümüzü ileriye taşımanın köprüsü olmak heyecanımız vardı. İlk çıkış hikayesinde aslında Anadolu’da bizi bize anlatan bir proje olmasıydı.”

Resim önizlemesi

Gönül Dağı dizisinin, TRT’nin “Özü Sözü İnsan” parolasının altını doldurduğunu dile getiren Senarist Ali Asaf Elmas, “Dizi projesinin esas amacı, Anadolu’da gizli kalan yetenekleri ortaya çıkarmak ve teknoloji hamlesini desteklemekti. Burada televizyonun çok etkili bir araç olduğunu biliyoruz. Sadece teknoloji alanında değil, türkü söyleyen veya başka becerileri olan gizli yetenekleri ortaya çıkarmak ve insanımızı cesaretlendirmek istedik.

Resim önizlemesi

Projenin özünde bozkır var, bozkırın da kendi özünde çok yetenekler olduğunu düşünüyorum. Burada neden daha fazla yetenekli insan çıkmasın, projenin ilk çıkış duygusu buydu. Tabii proje kendi içinde çok katmanlı bir iş, özellikle bu topraklara ait kendi dramımızı ortaya koyduk. Bu anlamda bir eksikliğimiz vardı, bunu da gidermeye çalıştık. Kendi hikayemizi yaptık. Gönül Dağı dizisinde bunu başardığımıza inanıyoruz. İşin ilk adımında biz varız ancak sadece biz yokuz. İşin temelinde oyuncular, müzikler yapımcıları var. Kolektif bir çalışma, bir bütünüz ve mutluyuz.” diye konuştu.

Resim önizlemesi

AdminAdmin