EĞİTİM

Kur’an Bülbülleri Atiker İHO’da yarıştı

Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali yapıldı

Kur’an Bülbülleri Atiker İHO’da yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Konya 4. Bölge Finali Selçuklu İlçesi Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı. Kur’an Bülbülü kız öğrencilerin yarıştığı programda derece giren öğrencilere ödül verildi.

Resim önizlemesi

Programın açılış konuşmasını yapan Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu müdürü Ömer Özdemir, İmam Hatip okulları arasında iyi örnekleri çoğaltmak, aralarındaki bağları kuvvetlendirmek ve İmam Hatip okullarını tanıtmak için hafızlık, Kur’an’ı güzel okuma yarışmaları ve ezan okuma yarışmaları düzenlendiğini belirterek, “Bugün bu yarışmada kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacaktır. Zira Kur’an okuyanların kaybedicisi olmaz. Bilakis hem dünyayı, hem ahireti kazanırlar” dedi.

Resim önizlemesi

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Selçuklu Müftülüğü, Müflülüğünden Vaiz  Fatma Kertel, Vaiz Sibel Pınar, Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Yasemin Sert,  Hilal Kesim ve Hatunsaray İHO Öğretmeni Hatice Dinç  il seçici kurul üyesi olarak görev yaptı.

Yarışmada Meram İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Zeliha Karadeniz birinci, Meram Dere imam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Merve Nur Ulu ikinci, Selçuklu Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Sara Mesud Sıbğatullah üçüncü oldu.

Resim önizlemesi

Yarışma birincisine üç bin TL,   ikincisine iki bin TL,  üçüncüsüne de bin .TL  nakit ödül verildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere de “Hayat Kitabımız Kur’an-ı Kerim ile birer ayakkabı hediye edildi. Seçici Kurul üyeleri ile öğrencilere ve öğretmenlere de teşekkür ve katılım beratı verildi.

AdminAdmin