SPOR

Selçuk Üniversitesi, Türkiye ikincisi

Üniversiteler arası Ragbi Şampiyonası, 8-11 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Selçuk Üniversitesi 7’li Ragbi Kadın Takımı, Türkiye ikincisi oldu.

Selçuk Üniversitesi, Türkiye ikincisi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Devrim Stadyumu’nda oynanan müsabakalara 7 üniversitenin kadın takımları katıldı. A ve B grubunda 5 gün süren müsabakalarda alınan puan durumuna göre Ankara Üniversitesi birinci, Selçuk Üniversitesi ikinci, İstanbul Koç Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı.

 

Selçuk Üniversitesi Kadın Ragbi Takımı; rakiplerini 32-0, 27-0, 36-0, 32-0, 41-0 skorlarla yendi. Temelleri 2004 yılında atılan ve kendilerini Selçuk Kartallar olarak tanıtan öğrenci topluluğunun danışman hocası Öğr. Gör. Özlem Bilgiç, antrenörleri İzel Erdem ve Kadir Çetin, Ali Tekkulluk. Sporcular da İlayda Yalçınkaya, Ebrar Yalçınkaya, Rukiye Boyalı, Gamze Güleç, Gamze Özbek, Hacer Aytar, Sıla Özge Öden, Melek Akıncı, Şevval Coşar, Dilara Erdoğan. Sanat ve spor topluluğu olarak sporu ve sanatı kampüsün tamamına yaymayı hedeflediklerini, her fakülteden katılımcılarla daha güçlü bir aile olacaklarını belirten takım üyeleri, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek bu büyük başarıyı depremde ve pandemide hayatını kaybeden üniversite çalışanları ve öğrencilerine armağan ettiler.

AdminAdmin