ASAYİŞ

Şehir Dışından Gelerek Konya’da Hırsızlık Yapmak İsteyen Şüpheliler Polise Takıldı

Konya’da Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri devriye görevlerini sürdürdükleri esnada bir gruptan şüphelendi. Şüphe üzerine durdurulan 3 kişinin hırsızlık için bölgede oldukları ve daha öncesinden de hırsızlık suçundan kayıtları olduğu ortaya çıktı.

Şehir Dışından Gelerek Konya’da Hırsızlık Yapmak İsteyen Şüpheliler Polise Takıldı

Konya Emniyeti’ne bağlı Asayiş ekipleri Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi’nde devriye görevine çıktı. Ekipler bölgede devriye görevlerini sürdürdükleri esnada 3 kişinin hareketlerinden şüphelenerek şahısları durdurdu. Şüphelilerin yapılan sorgularında hırsızlık suçundan dosyaları olduğu belirlendi.

DAKİKALARCA UĞRAŞTILAR, KAPIYI AÇAMAYINCA HIZLA UZAKLAŞMAYA BAŞLADILAR

Ekiplerin araştırmasında elde ettikleri güvenlik kamerası görüntülerinde şüpheli 2 kadın belirledikleri bir apartmanın zillerine tek tek bastı, ilk denemede kimse kapıyı açmayınca diğer kapıya yöneldiler. Diğer kapıda ziline bastıkları dairelerden birisi kapıyı açınca işe koyuldular. Gözlerine kestirdikleri bir dairenin içinin boş olduğundan emin olduktan sonra dakikalarca dairenin kapısını açmaya çalıştılar, başarılı olamayınca dikkat çekmemek için hızla gözden uzaklaştılar. Üçüncü şüphelinin ise her ihtimale karşı çevreyi gözlemlediği öğrenildi.

Şüphelilerin Konya’ya şehir dışından geldikleri belirlendi. Kendilerine hedef belirledikleri apartmandaki dairelerin zillerine basıp kapıyı açan olduğunda girmek istedikleri dairenin kapısını dil düşürme yöntemiyle açmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Dairenin kapısını açamayınca hızla olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken polise yakalandıkları anlaşıldı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheliler S.V., Z.A. ve A.T.’nin hırsızlık suçundan dosyalarının olduğu ortaya çıkarken gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KONYA EMNİYETİ’NDEN VATANDAŞLARA UYARI!

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyse hırsızların dil düşürme, yani kilitli olmayan kapıların aparatlar yardımıyla açılarak hırsızlık yapıldığına dikkati çekti. Vatandaşların kısa süreli evden veya iş yerinden ayrılmak gerekse dahi kapılarının kilitli olmasının hırsızlık ihtimalini azaltacağını belirterek kapıların açık bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca tanınmayan kişilere kapıların açılmaması gerektiğinin de altı çizildi.

AdminAdmin