GÜNCEL

NEÜ Öğretim Üyesi Koçak’ın Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek olan yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Vesile Koçak’ın yaptığı “Rehber Hemşire Eğitimi” kursu, TÜBİTAK "2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazan

NEÜ Öğretim Üyesi Koçak’ın Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek olan yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Vesile Koçak’ın yaptığı “Rehber Hemşire Eğitimi” kursu, TÜBİTAK "2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Konu hakkında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Vesile Koçak, hemşirelik öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikleştirmesinde sağlık kuruluşlarına bağlı sahalar kullanıldığını ve bu alanlarda öğrencilere, öğretim elemanlarının yanında sahada çalışan hemşirelerin de rehberlik ettiğini söyledi.

“Sağlık Hizmetlerinde Kalitenin Arttırılması Hedefleniyor”

Dr. Öğr. Üyesi Koçak, “Hemşirelerin öğrenciye rehberlik ederken rol model olması gerekmektedir. “Rehber Hemşire Eğitimi” kursu ile öğrencilerin öğrenmesini kolaylaştıran, mesleki gelişimini destekleyip geliştiren hemşirelerin, rehberlik becerilerinin arttırılması amaçlanmıştır. Bu kurs kapsamında zaman ve maliyet etkin bilgi aktarım döngüsü sağlanmış olacak, okul hastane iş birliğiyle rehber hemşirelerin güncel, kanıt düzeyi yüksek bilgiye ulaşması sağlanacaktır. Klinikte rehberlik edecek hemşirelerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesiyle hemşirelik öğrencilerinin profesyonelleşmesi aynı zamanda bakım kalitesinin artmasına da dolaylı yoldan katkı sağlanmış olacaktır” dedi.

İki gün boyunca 16 saat sürecek olan eğitim programıyla, alanında uzman bir ekip tarafından hemşirelere rehberlik becerilerini geliştirecek teorik ve uygulamalı eğitim verilmesi planlanıyor.

AdminAdmin