GÜNCEL

Selçuk Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılını 100 Etkinlikle Kutluyor

Selçuk Üniversitesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında bugüne kadar bilimden sinemaya, müzikten spora birçok alanda 30 organizasyon gerçekleştirildi. Etkinlikler, yıl sonuna kadar devam edecek.

Selçuk Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılını 100 Etkinlikle Kutluyor

Selçuk Üniversitesi Türkiye Yüzyılı 100 Etkinlik Komisyonunun Değerlendirme Toplantısı’na Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk ve komisyon üyeleri katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Aksoy, “Spor Bilimleri Fakültesinden Fen Fakültesine, Eğitim Fakültemizden Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarımıza kadar birçok alandaki başarımız çok değerli. Emek vermek, taşın altına elini koymak her şeyden daha önemli. Emeğiniz, katkılarınız için teşekkür ediyorum. Üniversitemizin kapasitesini ortaya koymak adına önemli bir aşama kat edildi. Üniversitemizde yapılan çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor ve akademisyenlerimizdeki enerji ve motivasyon kaybolmuyor.” dedi.

 

Selçuk Üniversitesi tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında bugüne kadar 100. Yıl Dil ve Kültür Şenliği (Celebrating a Century: Multi Culti Fest), Kadın Kanserlerinde Farkındalık eğitimi, “Maviydi Bisikletim” oyunu, Başarı Öyküleri, Ünlü Kazak müzik grubu Turan Konseri, Bağımlılıkla Mücadele Bilgilendirme Eğitimi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hafize Pektaş’ın Kişisel Resim Sergisi, Narko Tır ve Bağımlılıkla Mücadele Konferansı, Hastane Uygulama ve Sağlık Hizmetlerine Uyum Eğitimleri, 1. Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, New Frontiers of Natural Sciences: 2nd International Selçuk Meeting kongresi ve “Meme Kanseri Farkındalığı” semineri gibi 30 etkinlik düzenlendi.

 

Fakülteler, enstitüler, meslek yüksekokulları ve yüksekokullar, koordinatörlükler tarafından bilimden sinemaya, müzikten spora, sağlıktan teknolojiye birçok alanda yıl sonuna kadar 130 etkinliğin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

AdminAdmin