YEREL

NEÜ Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eğitime Hazırlanıyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının yapımını üstlenen hayırsever Devlet Eski Bakanı Ali Talip Özdemir ile NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve beraberlerindeki heyet, bina tanıtım programında bir araya gelerek eğitim öğretime hazır hale getirilecek binada incelemelerde bulundu.

NEÜ Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eğitime Hazırlanıyor

Programda ilk olarak konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, hayırsever Devlet Eski Bakanı Ali Talip Özdemir’e Ereğli’ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek bu güzel davranışın tüm hayırseverler için örnek teşkil etmesini diledi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğlili olmanın verdiği aidiyetlik duygusuyla hareket ettiğini belirterek vefalı olmanın önemine değindi. Bu konuda Ali Talip Özdemir’i örnek aldığını anlatan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu şöyle konuştu: “Gönlü zengin olmak çok büyük bir ayrıcalık. Gönlü zengin olup Ereğli’yi unutmamak, hayır hasenat peşinde koşmak, sadaka-i cariye dediğimiz vefatından sonra anılacak bir takım eserler bırakmak bir ayrıcalık. Cenab-ı Hak bunu herkese nasip etmez, bu bir nasip meselesi. Ali Talip Bey bu anlamda gönlü zengin bir hayırseverimiz. İmkanlarını seferber ederek hatta zorlayarak ikinci okulu bu noktaya getirdi. İnşallah kısa süre içerisinde okulumuz bitecek. Gelecek sene öğrenci almayı ümit ediyoruz, bunun için gayret sarf ediyoruz. Ereğli’ye hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Herkesi bu hayır yarışına ortak olmaya davet ediyorum.”

Necmettin Erbakan Üniversitesinin Ereğli’ye sunduğu katkılardan bahseden, insanların yararına olacak çalışmalar yapmanın ve üretmenin önemine değinen Devlet Eski Bakanı Ali Talip Özdemir de konuşmasında, “Burada büyük bir emek var, Belediyemizin büyük katkıları var, 5 ayda 5 bin metrekarelik bir inşaatı bitirdik. Cebinizde ne varsa verin, aç kalacağım fakirleşeceğim diye sakın korkmayın. Allah rızası için yaptığınız zaman gelen kıymetin ve imkanların ne olduğunu tahmin bile edemezsiniz” dedi.

Bina gezisi esnasında da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdemir, “İmkanınız da olsa, eğer idare sizlere bunları yapma imkanı sunma durumunda olmazsa, bunu yapmanız mümkün değil. Sayın Rektörüm adeta bizi zorladı, büyük bir gayretle bu günlere getirdik. Eğer Hocam olmasaydı ne buralara hoca ne talebe gelirdi ne de bu hale getirebilirdik, Allah ondan razı olsun. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin